KRASJET: Bastian Juell etter at uhellet var ute.
KRASJET: Bastian Juell etter at uhellet var ute. Foto: Alexander Klein

Avslører pinlig uhell i OL-krasj: – Jeg bæsjet rett og slett på meg

Bastian Juell avslører nye, ekle detaljer fra da han krasjet ut av Sotsji-OL.

OL-drømmen til skicross-kjører Bastian Juell endte med et smell i Sotsji for fire år siden.

I kvartfinalen satset Juell det remmer og tøy kunne holde og hoppet 55 meter på målspranget.

Den da 23 år gamle skikjøreren mistet kontrollen, og landet etter at bakken hadde flatet ut – og falt pladask før han ble kastet over mållinjen.

Det så dramatisk ut, men han reiste seg fort opp. De fysiske skadene var ikke store, men Juell merket raskt at ikke alt hadde fungert som det skulle i landingen.

– Etter at jeg har reist meg opp, og kjenner at jeg klarer å stå og har det greit, så kommer luktene... Jeg bæsjet rett og slett på meg, sa Juell i TVNorges OL-studio fredag.

– Lukkemuskulaturen var ikke det første jeg tenkte på da jeg landet, innrømmer han - og ler.

Følg OL med TV-stua på tv2.no.

Måtte skifte

Til dette OL er 27-åringen Discoverys ekspert på freeski. Det betyr at han er på andre siden av utøvernes medievirkelighet.

Etter fallet, og det simultane uhellet, måtte han gjennom mixed-zone for å komme seg ut av areanen.. Der stod det hundrevis av journalister som han måtte passere.

De 15 plussgradene hjalp heller ikke på å kamuflere luktene som ofte følger med avføring.

Derfor tok han turen til skiboden, der treneren måtte bistå med tørkepapir, og der han fikk tatt av seg det skitne undertøyet. En tabbe gjorde at det gikk verst utover en norsk lagkamerat.

– Det som var lit kjedelig for Marte Gjefsen, var at jeg glemte bokseren. Da hun kom og skulle kjøre dagen etter, fikk hun en dårlig start på dagen, flirer han.

Måtte prøve

Juell var en stund på 2.-plass i kvartfinaleheatet, men han ble passert av tyske Florian Eigler.

– Jeg måtte prøve. Hvis jeg var bak på målhoppet, skulle jeg bare «gunne på». Enten blir det sykehus eller videre til neste runde, sa Juell til TV 2 etter hoppet.

Speaker utropte ham spøkefullt til dagens «Big Air»-vinner, og han slapp sykehusbesøk. I mixed zone holdt han også uhellet i fallet hemmelig. Noe det har vært, helt frem til nå.