Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag 28. februar er Petter Nyquist (39) klar med en ny serie i «Petter Uteligger»-segmentet.

Denne gangen får vi bli med syv mennesker fra rus- og gatemiljøet som skal lære å bli baristaer og starte en kaffebar fra bunnen av.

Resultatet ble kaffebaren =Kaffe i Akersgata i Oslo, som åpnet i fjor sommer.

– Drikker ikke kaffe

Fredag kveld stiller Nyquist i Senkveld sammen med tidligere rusavhengige Christer Modin (47). Takket være Erlik Oslo har 47-åringen fått en jobb å gå til.

– De har klart å plassere oss bak en kaffebar, da. Og jeg drikker ikke kaffe en gang, sier Christer spøkefullt under Senkveld-intervjuet.

Jobben på =Kaffe har gjort at livet hans tatt en helomvending.

– Jeg gleder meg til å gå på jobb, og synes det er artig, konstaterer Christer, før Petter skyter inn:

– Om du ikke hadde hatt denne jobben, hadde det blitt mange timer hjemme. Nå har han noe å stå opp og glede seg til. At de får være en del av noe, og mennesker kommer innom for å få deres service, byr på mange unike møter mennesker imellom.

Kjente fjes

Nyquist understreker at det er en helt vanlig kaffebar, på lik linje med andre kaffesteder i Oslo.

– Forskjellen er at de bak kassa har en litt annen bakgrunn, forklarer han.

Mange kjenner nok igjen Christer fra første sesong av «Petter Uteligger».

– Vi møttes på «Alternativ jul». Jeg tror det var tredje juledag. Etter et kvarter ble jeg invitert med hjem for å sove hos Christer, forteller Petter til Thomas og Harald.

– Det var så han skulle slippe å sove ute, jeg måtte jo ta vare på ham. Han så grei ut. Han så ikke ut som en som skulle rundstjele meg i alle fall, sier Christer humoristisk.

Siden har de holdt kontakten jevnlig.

I serien får vi også et gjensyn med Gro Anita Sakstad fra «Petter Uteligger: De pårørende», samt lære å kjenne fem nye mennesker på vei mot en bedre hverdag i jobb.

Se hele intervjuet med Petter og Christer i Senkveld med Thomas og Harald fredag klokken 22.15 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.