Her får han sølvklemmen

Simen Hegstad Krüger (24) fikk en god sølvklem av kjæresten Kristine Ringsjø Tufte (22) etter sin annen OL-medalje på fem dager.

GOD KLEM: Simen Hegstad Krüger fikk en god klem fra kjæresten Kristine etter sølv på 15 kilometeren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GOD KLEM: Simen Hegstad Krüger fikk en god klem fra kjæresten Kristine etter sølv på 15 kilometeren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kjæresten fortalte til VG etter gullet på skiathlon at hun gråt sine gledestårer etter det løpet.

Fredag var hun ringside på stadion da gullgutten ble til sølvgutt etter den individuelle 15-kilometeren. Kjæresten er tidligere skiløper hun også, og hun er langrennstrener i Krügers klubb Lyn.

Etter at alt av presse var unnagjort fikk Krüger endelig klemmen han hadde ønsket seg. Krüger hadde også sin nærmeste familie på plass, både pappa Lars og mamma Ingrid.

– Det var stas å ha familie og kjæreste på tribunen i dag. Jeg fikk hilse på dem etter løpet, og det satte jeg pris på, sier Krüger til TV 2.

Krügers ble saftig slått av suverene Dario Cologna, som har vunnet 15-kilometeren i siste tre OL. Han måtte bare konstatere at det var én som var mye sterkere enn alle andre.

Nøt følelsen
Sølv er sterkt det også. Ikke minst med tanke på at det ble gull for bare fem dager siden og at det var mange inntrykk som skulle bearbeides. 24-åringen fra Nordberg i Oslo sier at det ikke minst har vært psykisk slitsomt.

– De første dagene nøt jeg følelsen av å bli olympisk mester, men så måtte jeg prøve å fokusere på det som skulle skje i dag, prøve å nullstille. Det er dette jeg egentlig har tenkt mest på i inngangen til mesterskapet. Det er her jeg har trodd at mine sjanser til medalje er størst. Det at jeg klarte å nullstille og levere i dag, det er noe jeg setter veldig høyt og er godt fornøyd med. Jeg må bare hylle Dario (Cologna) i dag, for han er bare i en annen liga.

Krüger hevder bestemt at sølv ikke var noe nederlag. Tvert imot var han stolt over å dra sølvet i land i tøff kamp med blant annet Martin Johnsrud Sundby. Russeren og den ferske U23-verdensmesteren Denis Spitsov kom som en kule mot slutten og knep bronsemedaljen.

– Det ble et bikkjeslagsmål om de siste pallplassene, og det at jeg klarte å mobilisere og avgjøre til min favør, det blir som en seier. Det jeg setter høyest i dag er kanskje at jeg klarte å mobilisere på slutten. Halvveis var jeg utenfor pallen. Jeg setter det høyt at jeg klarte å snu det.

Avbalansert
Simen Hegstad Krüger har skyndet seg langsom til toppen. Før han ble hentet inn på landslaget, var han også på rekruttlandslaget. Han viste seg skikkelig fram som senior sist sesong, men det store gjennombruddet er kommet denne sesongen.

Krüger har vært i form i flere måneder og var god fra første stavtak på Beitostølen.

– Historisk sett har jeg alltid vært ganske stabil. Det har vært en av mine styrker. Jeg tror at jeg har klart å flytte hele grunnivået mitt fra tidligere år, og det har gjort store utslag på resultatlistene. I år var det riktig for meg å stå over Tour de Ski, og jeg fikk sluppet meg litt ned med trening i ro og mak. Jeg tror at jeg skulle ha slitt med å holde formen gjennom hele Tour de Ski og fram til nå. Det tror jeg har vært en nøkkel for meg, selv om jeg gjerne skulle ha gått den touren, sa Krüger.

– Hvilken skikarriere er der vi ser konturene av? Du kan ha både to og tre OL igjen?

– Akkurat nå handler det om dette OL, og hvor verden går videre klarer jeg ikke helt å spå akkurat nå.

Fem av de seks gullvinnerne i langrenn til nå var ikke med i Tour de Ski. Unntaket er Dario Cologna. Han vant like godt Tour de Ski også.

(©NTB)