Justin Theroux og Jennifer Aniston under Oscar-utdelingen i 2015.
Justin Theroux og Jennifer Aniston under Oscar-utdelingen i 2015. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP

Jennifer Aniston og Justin Theroux skilles

Etter to og et halvt år som gift og syv år som et par er det slutt mellom de to skuespillerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jennifer Aniston (49) og Justin Theroux (46) skiller seg. Det melder hennes publisist i en skriftlig uttalelse.

«I et forsøk på å forhindre noe mer spekulasjoner, har vi bestemt oss for å annonsere at vi skal separeres», heter det i meldingen.

Det melder blant annet People.

«Avgjørelsen var gjensidig og den ble tatt på slutten av fjoråret. Vi er to bestevenner som har bestemt oss for å slutte å være et par, men vi ser fram til å gå videre med vennskapet som vi setter så høyt.»

Videre står det at dette vanligvis er noe de ville foretrukket å holde privat, men at «sladderindustrien ikke greier motstå enhver mulighet til å spekulere og finne på ting». Derfor foretrekker de å selv fortelle sannheten.

«Hva enn som er satt på trykk om oss, stammer ikke fra oss. Det er det noen andre som har funnet på.»

Møttes under filminnspilling

Aniston og Theroux møtte hverandre for første gang under innspillingen av filmen «Tropic Thunder» i 2008. Theroux skrev manus til filmen sammen med Ben Stiller. Stiller, som er en god venn og kollega av Aniston, introduserte de to for hverandre.

I 2010 spilte Aniston og Theroux mot hverandre i filmen «Wanderlust», og ett år senere viste de seg sammen på den røde løperen for første gang.

Paret forlovet seg i august 2012, etter at Theroux fridde på sin bursdag.

Tre år senere giftet paret seg i all hemmelighet under en privat seremoni i Los Angeles.

Mediesirkus

Aniston har tidligere vært gift med Brad Pitt (54). Men da 54-åringen innledet et forhold til Angelina Jolie i 2005, mens han fremdeles var gift med Aniston, gikk verdenspressen av skaftet.

Bruddet skapte et mediesirkus som var både vondt og sårt for «Friends»-stjernen.

Etter bruddet fikk Aniston sympati fra store deler av verden, og t-skjorter med ”Team Aniston” eller ”Team Jolie” ble solgt til ihuga fans.

I 2016 søkte Jolie om skilsmisse fra Pitt, og fikk omsorgsretten for parets seks barn – Maddox (15), Pax (12), Zahara (11), Shiloh (10), Vivienne (8) og Knox (8) sammen. Tre av barna er adoptert.

Like etter skilsmissen ble kjent, kommenterte Brad Pitt følgende om skilsmissen til People:

– Dette er veldig trist for meg, men det som betyr aller mest nå, er barnas beste. Jeg ber pressen pent om å gi dem den roen de fortjener i denne utfordrende tiden, sa han til det amerikanske magasinet.