MISKLYKTES: Mikaela Shiffrin skulle nesten bare hente OL-gullet i slalåm. Sånn gikk det ikke.
MISKLYKTES: Mikaela Shiffrin skulle nesten bare hente OL-gullet i slalåm. Sånn gikk det ikke. Foto: Roberto Schmidt/AFP Photo.

Shiffrin til TV 2 etter kollapsen: – Jeg er verdens beste

Storfavoritt Mikaela Shiffrin (22) kastet opp av nerver før start, og var ikke interessert i å rose konkurrentene etter en sjokkerende fjerdeplass i slalåm.

Mikaela Shiffrin har vunnet alle slalåm-rennene denne sesongen unntatt ett, da endte hun på andreplass.

Derfor hadde amerikanske journalister nesten innkassert gullet på forhånd.

Men etter å ha kastet opp av nerver før start, lå 22-åringen på fjerdeplass etter første omgang og endte til slutt på en sjokkerende fjerdeplass.

– Jeg kastet opp på toppen. Først trodde jeg det var et virus, men det var nok presset og nervene som tok meg. Istedenfor å kjøre som jeg vet jeg kan ble jeg passiv, og følte ikke at jeg var klar fra start. Så jeg er utrolig skuffet, sa Shiffrin til TV 2 og amerikansk media etter løpet.

– Hvor mye påvirket det deg at du faktisk kastet opp før start?

– Altså, det er jo ikke ideelt. Jeg slet mye med det forrige sesong, så jeg trodde faktisk at jeg skulle takle det fint når det kom i dag. Men da jeg først var i gang ble jeg som sagt veldig passiv, så jeg fortjente ingen medalje i dag, svarer den amerikanske favoritten på TV 2s spørsmål.

– Jeg er verdens beste

Det er en stor gjeng med amerikanske journalister som flokker seg rundt henne. Alle vil vite hvordan det var mulig å feile når det gjaldt som mest, i en disiplin der hun var vært overlegen i flere sesonger.

Shiffrin snakker ikke om konkurrentene, eller at svenske Frida Hansdotter kjørte et fantastisk løp som sikret Sveriges fjerde gull.

For den amerikanske jenta mener det var flaks for de andre at hun feilet.

– Akkurat nå er jeg mer skuffet over hvor dårlig jeg kjørte på ski, enn at jeg endte på fjerdeplass. Jeg vet at jeg er verdens beste slalåm-kjører, men det jeg presterte i dag var ikke i nærheten. Dette kommer til å sitte i en god stund, for hver gang jeg taper føles det som om en del av hjertet mitt rives vekk. Sånn føles det nå også, sier hun.

Til tross for den stor skuffelsen i slalåm, har ikke OL vært noen fiasko for den amerikanske jenta.

For senest torsdag stod hun på pallen sammen med Ragnhild Mowinckel med storslalåm-gullet rundt halsen, men hva som skjedde på ett døgn vet hun rett og slett ikke.

– Jeg har egentlig ingen forklaring på hvorfor det fungerte i går, og ikke i dag. Jeg skal sette meg ned etterpå og evaluere hele dagen sammen med teamet mitt. Vi får sammen prøve å finne ut av hva som egentlig skjedde i dag, og selvfølgelig prøve å forhindre at det skjer igjen. Jeg tror nesten at jeg lot meg selv nyte gullet for mye i går, forklarer hun.

– Sunt for sporten vår

Nina Haver-Løseth endte på en litt skuffende sjetteplass.

Selv er den norske jenta helt greit fornøyd, og hyller sin svenske venninne Hansdotter.

– Jeg er veldig glad på Frida sine vegne, for hun fortjente dette gullet. Hun er en råtass som gir full gass. For meg er det veldig lærerikt å trene med henne, og vi er gode venner, sier hun til TV 2.

28-åringen mener de tre jentene på pallen fortjener oppmerksomhet for prestasjonen de leverte, ikke bare at amerikanske Shiffrin mislyktes.

– De andre jentene grep den sjansen de fikk, og de kjørte veldig bra på ski. Jeg mener at vi stiller på mer lik linje her nede, for snøen er veldig annerledes enn hva vi alle er vant til. Jeg tror det er sunt for sporten vår at flere enn Shiffrin tar gull, sier hun.

Shiffrin er en allsidig alpinist, og utelukker ikke at hun stiller i både utfor og kombinasjonen senere i OL.