Svensk gull da storfavoritten sviktet

Frida Hansdotter vant fredagens slalåmrenn i Pyeongchang. Nina Haver-Løseth ble nummer seks.

Saken oppdateres!

Østerrikske Katharina Gallhuber kjørte en fabelaktig andreomgang, men Frida Hansdotter, som var nest siste løper, klarte å dytte østerrikeren ned fra gullplassen.

Dermed var det kun sveitsiske Wendy Holdener som kunne sette en stopper for det svenske gullet. Det ble en hundredelskamp, men fem hundredeler i riktig retning sørget for svensk gull.

Nina Haver Løseth lå på femteplass etter første omgangen, men endte til slutt som nummer seks.

Amerikanske Mikaela Shiffrin var den store forhåndsfavoritten, men hun klarte ikke å innfri. Det endte med en skuffende fjerdeplass.

Overfor TV 2 bekrefter Shiffrin at hun slet med nerver, og kastet opp før førsteomgangen.

– Sunt for sporten vår at flere enn Shiffrin tar gull

Ragnhild Mowinckel leverte en gnistrende storslalåm da hun tok sølv i torsdagens renn. Og Nina Haver-Løseth var absolutt med i medaljekampen etter den første omgangen, med åtte tideler opp til ledende Wendy Holdener og kun fire tideler unna pallen.

Det blåste kraftig da Haver-Løseth kjørte finaleomgangen, og 28-åringen klarte ikke å kjøre inn til grønne tall. Men medaljehåpet levde likevel, ettersom Ålesund-jenten kjørte inn til foreløpig andreplass. Men samtlige av de resterende løperne kjørte bedre enn Haver-Løseth. Dermed endte det med sjetteplass.

– Jeg prøvde å gi gass, og ut ifra mitt eget utgangspunkt må jeg egentlig si meg ganske fornøyd. Det ble litt rotete i andre omgang, men jeg må bare brette opp armene og jobbe videre. Det er det beste jeg har gjort i mesterskap noen gang. Jeg vet at medalje er det eneste som teller i et OL, så jeg skal ikke være veldig fornøyd med en sjetteplass. Samtidig har jeg ikke vært på pallen i slalåm denne sesongen, så jeg kan ikke komme inn i OL og være skuffet når jeg ikke tar medalje, sier Haver-Løseth til TV 2 etter løpet.

Samtidig er Ålesund-jenta svært fornøyd med at gullet gikk til Hansdotter.

– Jeg er veldig glad på Frida sine vegne, for hun fortjener dette gullet. Hun er en råtass som gir full gass. For meg er det veldig lærerikt å trene med henne, og vi er gode venner. Det er sunt for sporten vår at flere enn Shiffrin tar gull, sier hun.

For 32-årige Hansdotter var det hennes første OL-medalje. Hun har tidligere tatt sølv i VM.

– Det var helt fantastisk. Jeg har hatt en god følelse i hele dag, sier Hansdotter til TV Norge.

Shiffrin sviktet
Mikaela Shiffrin var storfavoritt før fredagens slalåmrenn, men skuffet i første omgang og lå bare på fjerdeplass, plassen foran Nina Haver-Løseth.

Til den amerikanske TV-kanalen NBC forklarte Shiffrin, som vant torsdagens storslalåm foran Ragnhild Mowinckel, at hun hadde kastet opp før start.

Men torsdagens medaljeseremoni kan også ha spilt en rolle. Ifølge USA Today måtte Shiffrin holde seg våken lenger enn normalt på grunn av medaljeseremonien for storslalåm var først klokken 22.

– Det var definitivt ikke vanlige forberedelser, men jeg visste at i OL vil det ikke bli normale renn, det er ikke normale forberedelser.

Øvrige norske
Kristin Lysdahl leverte en god andreomgang og kjørte inn til grønne tall. Det holdt til en 25. plass til slutt.

Maren Skjøld klarte ikke å følge opp sin godkjente førsteomgang. Men hun ble likevel nest beste norske med sin 22. plass.