Skiløper lå begravd i snøskred i halvannen time

En skiløper ble torsdag tatt av et stort snøskred i Suldal. Han lå begravd i snømassene i halvannen time før han klarte å grave seg ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det går ikke an å ha mer flaks enn dette. Han hadde griseflaks, sier Christer Mikalsen i Rogaland Røde Kors til NRK.

Mannen var på skitur i Fjellbergskardet i Suldal da han ble tatt av et 50 til 100 meter bredt snøskred. Han var i ferd med å avslutte skituren da snøen løsnet fra en kolle 30 meter over ham.

– Han ble begravd under 20 centimeter snø, men det er fortsatt livsfarlig. Det skal ikke mye snø til før du ikke klarer å bevege deg, sier Mikalsen.

Heldigvis var snøen noe løs ved mannens ene arm. Skiløperen fikk lagd en pustelomme ved ansiktet. Etter hvert klarte han også å grave seg løs.

Han fikk tatt seg inn i en hytte i nærheten og kom uskadd fra snøskredet.

Dette er bare ett av flere snøskred på Vestlandet de siste dagene. Flere personer er tatt av skred, men det har gått bra med alle. Røde Kors ber vinterferierende utvise forsiktighet i fjellet.

– Det vil enda ta to til tre dager før snøen får stabilisert seg nok. Folk bør være oppmerksomme og vise varsomhet ved ferdsel i terrenget og holde seg unna skredterreng, sier Christer Mikalsen.

(©NTB)