Enorm keepertabbe åpnet festkvelden for Arsenal

Det ble en svært komfortabel kveld for Arsene Wengers mannskap i den første av to 16-delsfinaler mot Östersunds FK torsdag kveld.

Se tabben i vinduet over!

Östersunds - Arsenal 0-3

Sensasjonsklubben Östersunds FK skulle bryne seg på stormakten Arsenal torsdag kveld.

Det skulle fra start vise seg å bli en ekstremt vanskelig oppgave. London-klubben viste ingen nåde og lekte seg til tider med svenskene. Med 3-0 i bagasjen på vei tilbake til England skal mye feil skje hvis ikke de tar seg videre til neste runde.

– Banen var veldig hard. Vi visste at det kom til å bli tøft, og vi måtte være tålmodige. Kanskje kunne vi spilt ballen raskere fremover, men det var en profesjonell start, sa Danny Welbeck til BT Sport etter kampen.

Henrikh Mkhitaryan var igjen sentral for Arsenal og mente at muligheten definitivt er der for å stikke av med tittelen:

– Ja hvorfor ikke? Vi må fortsette å kjøre på, så får vi telle opp til slutt. Det var deres første kamp på lenge og vi er muligens en bedre forfatning. De er et godt lag, men vi drepte kampen i starten, sa den tekniske armeneren.

Keepertabbe og selvmål

Med en ballbesittelse på 82-18 i favør Arsenal etter ti minutter var det tydelig hvilket kampbilde man kom til å få servert.

Fullstendig overkjøring og en vanskelig Östersunds-start ble ikke noe lettere da keeper Aly Keita bestemte seg for å gi londonerne en svensk velkomstgave.

Alex Iwobi fyrte fra skrått hold og Keita hadde tilsynelatende god kontroll, men glapp ballen ut av hanskene og serverte Nacho Monreal kampens første scoring.

Bortelaget fortsatte etter scoringen og halvveis ut i omgangen smalt det igjen. Et nonsjalant forsøk på å spille seg ut av forsvar straffet seg voldsomt for hjemmelaget og Sotrios Papagiannopoulos.

Henrikh Mkhitaryan snappet ballen og prøvde å finne Danny Welbeck foran mål. Der stod en uheldig Papagiannopoulos og satt ballen i eget bur. 2-0 til Arsenal.

Özil økte ledelsen

Med fullstendig Arsenal-dominans i den første halvdelen kom hjemmelaget seg mer inn i kampen etter det andre målet. Anført av en frisk Saman Ghoddos klarte Östersunds å komme seg lenger frem i banen, men maktet ikke å score før hvilen.

Det var et mer defensivt Arsenal som kom ut etter pause og engelskmennene virket meget tilfreds med tingenes tilstand. Det hindret derimot ikke Mesut Özil til å øke ledelsen ytterligere. Tyskeren, etter fremspill av Mkhitaryan, hadde en enkel jobb da han satt inn bortelagets tredje mål for kvelden.

Etter nok en kalddusj var det et tydelig resignert Östersunds-lag som løp ute på Jämftkraft Arena den siste halvtimen av kampen. Hjemmelaget hadde svært lite å komme med, men sekunder før slutt fikk svenskene straffe.

Straffen kunne gitt et lite håp, men Tom Pettersson taklet ikke presset og bommet fra ellevemeteren. Oppgaven er derfor enorm for Östersunds FK med tre mål å hente inn på Emirates om få uker.