Ektemann tiltalt for drap og drapsforsøk på kvinne (42)

Den 42 år gamle kvinnen ble funnet død i sengen i april i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Riksadvokaten har tatt ut tiltale mot ektemannen til den 42 år gamle kvinnen som ble funnet død i Åsane 25. april i fjor.

I en pressemelding skriver førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen at ektemannen også er tiltalt for et drapsforsøk kort tid før kvinnen døde.

Småbarnsmoren ble funnet død hjemme i sengen. Hun skal ikke ha hatt ytre skader.

Først to måneder etter at kvinnen døde ble ektemannen pågrepet av politiet.

Drapstiltaltes forsvarer Erik Mjelde sier til TV 2 at ektemannen mener tiltalen er uvirkelig og helt uforståelig all den tid dødsårsaken ikke er fastslått.

– Politiet kan ikke bevise at hun der død som følge av drapshandling, sier Mjelde.

Han forteller at tiltalte har det ille, etter å ha vært fengslet i 8 måneder.

– Det har vært skrevet uriktige ting i media. Det preger ham og hans 8 år gamle sønn.

VG har tidligere skrevet at politiet har avhørt ansatte i forsikringsselskapet til ektemannen. De har forklart at 48-åringen skrudde opp livsforsikringen til seg selv og kona til flere millioner kroner – et par uker før kona døde.

Avisen skriver også at det ble funnet spor av sovemedisin i blodet til kvinnen og at obduksjonen viste tegn til at hun kunne ha blitt kvalt.

Kvinnen skal ha etterlatt seg et notat på mobilen hvor hun skrev at hun fryktet ektemannen og at han ville forsøke å forgifte henne.

Paret var gift, og begge er norske statsborgere av utenlandsk opprinnelse. De hadde ett felles barn. Han blir ivaretatt av barnevernet.