Glutenfri og kjøttfri suppe

Lurer du på hva du skal gjøre med matrestene i kjøleskapet? Gjør som Wenche og lag linsesuppe med blomkål, tomat og karri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Suppen egner seg perfekt både som middag og som lunsj dagen etter. Avkjøl suppen, fyll den over i en boks med lokk og sett den i kjøleskapet. Suppen vil tykne, men beholder den gode smaken.

Ingredienser

1 blomkål

1 løk

1 fedd hvitløk

2 ss smør

1 ss karri

1/5 ts kajennepepper eller chili

3 dl røde linser (skylles i kaldt vann)

8 dl kraft eller vann tilsatt buljong

1 boks kokosmelk (4-5 dl)

8-10 sherry tomater (kan sløyfes)

Salt, pepper

Frisk koriander eller persille

Smak til med det du har tilgjengelig. Velg det du liker, enten det er mango chutney, sweet chilisaus, ingefær og chilisaus, soyasaus eller red curry.

Slik gjør du

Del blomkålen i små buketter. Finhakk løk og hvitløk. Surr løk og hvitløk i smør sammen med karri og kajennepepper. La surre i 2-3 min uten at løken blir brun. Tilsett linsene og hell over kraft. Kok opp og la trekke i ca 20 min før blomkålbukettene tilsettes sammen med kokosmelken. La trekke videre i 6-8 min. Tilsett sherrytomater delt i to eller fire. Smak til med salt og pepper. Server med et dryss av frisk koriander eller kruspersille.