GOD STEMNING: Marit Bjørgen smilte bredt etter en ny OL-medalje, og klinket til med en spøk på Petter Solberg-engelsk på den internasjonale pressekonferansen.
GOD STEMNING: Marit Bjørgen smilte bredt etter en ny OL-medalje, og klinket til med en spøk på Petter Solberg-engelsk på den internasjonale pressekonferansen. Foto: Åserud, Lise

Bjørgens julekalender-engelsk skapte latter

Marit Bjørgen kjedet seg på den internasjonale pressekonferansen etter løpet.

Det var ikke det helt store trøkket på den internasjonale pressekonferansen etter damenes 10 kilometer. Mens pressen ventet på gullvinner Ragnhild Haga, ble det en del kjedelige spørsmål. Da en journalist lurte på hvem Bjørgen mente var favoritt på stafetten, klinket Bjørgen til med en spøk.

Stafett er stafett

Hun innrømmet at Norge var favoritter,før hun la til.

– You know as they say, relay is relay, sa Bjørgen på stotrende trøndersk julekalenderengelsk, til stor latter for de norske journalistene.

«Stafett er stafett» er en god gammel klisjé fra Jon Herwig Carlsens dager i kommentatorbua. Uttrykket er neppe veldig forståelig på engelsk. Etterpå hevdet Bjørgen at spøken var bevisst.

– Ja, jeg skjønte at det ble feil å si. Så det var bevisst. Må jo lage litt liv på pressekonferansen, ler hun.

Bjørgen innrømmer at hun begynner å føle seg litt gammel i gamet. På pressekonferansen fortalte Krista Pärmäkoski at hun syntes det var stort å stå på pallen og dele tredjeplassn sammen med sitt store idol, Marit Bjørgen.

– Ja, Jeg føler litt på alderen. I bua før løpet snakket vi litt om det. En av trenerene som var der var like gammel som meg. Så da tenkte jeg, fader, driver jeg på med dette ennå, ler hun.

Usikker på stafetten

Bjørgen følte heller ikke i dag at kroppen var hundre prosent, og at farta var helt på topp under hele løpet. Hun sier hun ikke føler seg sikker på plass på sprintstafetten, og hun er også usikker om hun blir ankerkvinne på stafetten.

– Igjen taper jeg en del i midten av løpet, og jeg har slitt litt på skøyteløpene i år.

– Føler du at sprintformen er god?

– Det er jo det at jeg har gode avslutninger på de lengre distansene. Det har jeg jo, sier hun.

De to stafetten kan sikre henne de to gullmedaljene hun trenger for å bli tidenes mestvinnende i Vinter-OL. Selv tenker hun også på lekenes aller siste øvelse.

– Jeg har fortsatt en gullsjanse på tremila. Det tenker jeg absolutt er mulig. Men at jeg blir historisk, tenker nok dere journalister mer på enn meg. Jeg aner jo ikke hvor mange medaljer jeg har tatt. I høst svarte jeg feil på en quiz hvor mange VM-gull jeg har, så det er nok sant at jeg ikke tenker så mye på det, ler hun.