skrekkskade da norge tapte åpningskampen:

Gikk blodig av isen etter skøyte i ansiktet

Blodig start på hockeyturneringen for Norge og Kristian Forsberg.

Norge - Sverige 0-4

Da Norge jaktet redusering, gikk det ille for Kristian Forsberg. 31-åringen var svært uheldig da han gikk over ende og samtidig fikk en svensk skøyte rett i ansiktet. Nordmannen måtte forlate isen mens det fossblødde fra ansiktet.

– Den er ikke pen, sa TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm i TV-stua.

Heldigvis var Forsberg tilbake igjen på isen i den siste perioden.

– Man kjenner ikke så mye med en gang. Man blir litt nummen og ser at kommer blod. Jeg måtte bare sy, så gikk det fint, sier Forsberg til Eurosport etter kampslutt.

Sportsnyhetene: Se det blodige uhellet i videovinduet øverst.

Norge leverte en fryktelig svak første periode, og lå under 0-2. I midtperioden var det en helt annen Norge-utgave som kom på isen, og nordmennene presset de svenske favorittene, men uten å få uttelling.

– Sverige kom mye bedre enn oss ut fra start. De første ti minuttene var vi sjanseløse. Utover i kampen er vi mye mer med, sier Patrick Thoresen til Eurosport.

I den tredje perioden startet Norge også bra, og det så ut til at en norsk redusering var et faktum. Men scoringen ble korrekt annullert for interference. Like etter annulleringen scoret Sverige to kjappe og avgjorde kampen.

Slik var kampen
Norge møtte tøff motstand i åpningskampen i OL. Det norske landslaget har ikke vunnet en OL-kamp siden plasseringskampen mot Østerrike under Lillehammer-OL i 1994.

Forrige gang Norge slo svenskene var under VM i 2011.

Og Norge fikk en tung start på kampen. Pär Lindholm sendte svenskene i ledelsen etter seks minutters spill.

På tampen av perioden doblet Sverige til 2-0. Lars Haugen reddet det første skuddet, men på returen var Anton Lander først da han satte inn kampens andre scoring. Dermed kunne svenskene ta med seg en fortjent 2-0-ledelse i garderoben etter den første perioden. Norge hadde kun ett skudd på mål i løpet av de første 20 minuttene.

Hevet seg betraktelig
Norge var vesentlig friskere etter den første pausen. Det ble skapt flere sjanser tidlig i midtperioden, men svenskene klarte å holde unna.

Med fem minutter igjen ble det blodig på isen i Pyeongchang. Kristian Forsberg fikk et svært ublidt møte med skøyten til en svenske. Nordmannen gikk i bakken etter en duell og fikk samtidig Joel Lundqvists skøyte rett i ansiktet. Forsberg måtte blodig forlate isen for å få behandling.

– Den er ikke pen. Jeg tipper at vi ser Forsberg med sting i tredje periode, sa Ole Eskild Dahlstrøm i TV-stua.

I samme situasjon fikk Steffen Thorsen en utvisning, men nordmennene klarte seg godt i undertall. Helt på tampen av perioden fikk Norge en ny mulighet til å redusere, men heller ikke denne gang gikk pucken i mål. Dermed sto det 0-2 også etter 40 minutter. Men det var likevel mye positivt å ta med seg fra perioden: Norge vant skuddstatistikken 12 - 6.

Norsk annullering - så raknet det
13:48 ut i tredjeperioden så Norge endelig ut til å få lønn for strevet. Ken-André Olimb prikket pucket i mål, men dommerne valgte å underkjenne målet.

– Det ser ut som en klar interference, sa Espen "Shampo" Knutsen under Eurosports sending.

I forkant av scoringe rygget Mathis Olimb inn i den svenske keeperen, som dermed mistet balansen.

Noen minutter etter annulleringen forsvant mye av det norske håpet om poeng da Sverige økte til 3-0 ved Dennis Everberg. Og kun sekunder senere satte Mikael Wikstrand inn Sveriges fjerde etter et knallhardt skudd.

I løpet av tredjeperioden var Kristian Forsberg heldigvis tilbake igjen på isen.

– Han er en ordentlig kriger, sa "Shampo" under Eurosport-sendingen.

– Vil få bedre forutsetninger
Men Norge klarte likevel ikke å få en scoring før kampen var over. Dermed endte det med 0-4-tap.

– Vi klarte å holde 0-2 lenge nok til å få muligheten til 1-2. Norge vil ha mye bedre forutsetninger i de kommende kampene, spår Ole Eskild Dahlstrøm i TV-stua.

Norges neste kamper i gruppespillet er mot Finland og Tyskland.

Erik Follestad ga de norske karene terningkast tre etter åpningskampen.

– Starten var altfor svak. Sverige hadde full kontroll gjennom hele kampen. Men totalt sett var det en helt grei start på turneringen, sier TV 2-eksperten.