KLAR FOR NYE EVENTYR: Elise Thorsnes' neste steg i karrieren skal trås i USA:
KLAR FOR NYE EVENTYR: Elise Thorsnes' neste steg i karrieren skal trås i USA: Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Landslagsprofil til nyoppstartet amerikansk klubb

– Det blir en fantastisk opplevelse, sier Elise Thorsnes som fortsetter karrieren i USA.

Den norske landslagsspilleren Elise Thorsnes fortsetter karrieren i USA.

Utah Royals FC er landslagsveteranens nye klubb.

Det ble bekreftet torsdag.

– Det blir en fantastisk opplevelse. Det er en av de beste, om ikke den beste ligaen, i verden. Det er den mest profesjonelle klubben i USA, som deler alle fasilitetene med herrelaget, forteller hun til TV 2.

I Salt Lake City har de hentet landslagsspillere fra både Canada, Island og USA, og nå også altså Norge, forut for debuten som nyoppstartet klubb på kvinnesiden.

– Det blir stor konkurranse om alle plassene. De satser stort. Målet er å gi damene de samme mulighetene som mennene har, sier Thorsnes.

Trippel toppscorer i Norge
Utah Royals er kvinnelaget til Real Salt Lake, som er en av de største klubbene på herresiden i MLS.

Thorsnes har 110 landskamper for Norge, og har siden hun forlot Avaldsnes etter forrige sesong spilt i australske Canberra United FC. Hun har vært sentral i det norske landslaget siden debuten i 2007, og vært med i ett OL, to VM og tre EM med flagget på brystet.

– Jeg har mer motivasjon enn noen gang til å ta nye steg og bidra på landslaget. Jeg fortsette der som før. Det blir bare en pittelitt lengre reisevei, sier hun.

Kan komme til å spille for over 20,000: – Det er en drøm
29-åringen har de siste årene spilt både back og spiss på landslaget, men hun har i løpet av karrieren vært toppscorer i Toppserien tre ganger, og vunnet serien like mange.

– Elise er en spiller som har bevist på internasjonalt nivå. Hun kan spille i mange posisjoner, og er komfortabel på begge sider. Å hente en landslagsspiller er alltid fantastisk for ligaen, sier hennes nye trener Laura Harvey til klubbens hjemmesider.

Thorsnes vant serien med Røa i 2009 og 2011 og med Stabæk i 2013. De tre siste sesongene har hun spilt for Avaldsnes, der hun avsluttet sitt foreløpig siste kapittel i norsk klubbfotball med å bli matchvinner i cupfinalen i november.

Neste stopp er altså Rio Tinto Stadium, med en tilskuerkapasitet på over 20,000.

– De sier det kommer til å komme masse folk. Det er jo en drøm, og noe en ikke opplever andre plasser enn i mesterskap. Det er dritkult. Jeg tror det er det mest profesjonelle og nærmest en proff man kommer, med tanke på fasiliteter, støtteapparat, lag og stadion, sier Thorsnes.