SKUFFET: Den franske alpinisten Adrien Théaux etter torsdagens utforrenn i Pyeongchang. Foto: AFP PHOTO / Roberto SCHMIDT
SKUFFET: Den franske alpinisten Adrien Théaux etter torsdagens utforrenn i Pyeongchang. Foto: AFP PHOTO / Roberto SCHMIDT

franske alpinister raser mot ioc:

Ble nektet å hedre sin avdøde lagkamerat

– Jeg er veldig skuffet, sier Adrien Théaux.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) nektet de franske utøverne å hedre sin omkomne lagkamerat.

Den franske alpinisten David Poisson døde på tragisk vis etter et krasj på trening i november. De franske alpinistene ønsket derfor å hedre lagkameratens minne ved å ha et klistremerke på hjelmen. Det fikk IOC til å sette foten ned.

– Jeg er veldig skuffet over at vi ikke fikk lov til å bruke det ettersom det ikke er en komersiell reklame for noe, sier den franske alpinisten Adrien Théaux til AP.

– Vi vil bare hedre en venn. Vi gjør det ikke for å vise det til folk, men for oss selv. Det var bare en liten tegning. Det stoppet ikke at vi tenkte på ham, sier Théaux.

Den franske alpinisten Brice Roger bekrefter at de ikke fikk lov til å bruke merkene.

– IOC ga oss beskjed om å ta av merkene fordi vi ikke hadde lov. Så vi tok alt av, vi kunne ha blitt diskvalifisert. Det viktigste var ikke at han var på hjelmen, men i våre hjerter, sier Roger, som for øvrig ble nummer åtte i torsdagens utforrenn.

I inneværende verdenscup-sesong har de franske alpinistene kjørt med et trikolor-hjerte med Poissons' inititaler for å hedre sin omkomne venn og lagkamerat.

Den norske langrennstroppen ble utsatt for noe av det samme under OL i Sotsji. De norske langrennskvinnene valgte å gå med sørgebånd etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror gikk bort like før kvinnenes åpningsrenn. Det førte til en reprimande fra IOC.