PÅ VEI TILBAKE FRA KNESKADE: Anna Veith har ikke dominert så mye som før kneeskaden. Her fra hennes enste verdenscupseier denne sesongen i Val. d'Isere like før jul.
PÅ VEI TILBAKE FRA KNESKADE: Anna Veith har ikke dominert så mye som før kneeskaden. Her fra hennes enste verdenscupseier denne sesongen i Val. d'Isere like før jul. Foto: Philippe Desmazes

– Kneet er selvsagt et problem. Jeg vil også påpeke at hun har giftet seg

Bode Millers uttalelser om alpinstjernen Anna Veith vekker oppsikt.

Den tidligere alpinprofilen Bode Miller jobber for den amerikanske OL-kringkasteren NBC og lirte av seg et mildt sagt oppsiktsvekkende utsagn da Anna Veith (28) kjørte inn til en svak plassering i den første omgangen i kvinnenes storslalåmrenn.

– Kneet er selvsagt et problem. Jeg vil også påpeke at hun har giftet seg. Historisk sett er det veldig vanskelig å kjøre verdenscupen med familie eller etter at man har giftet seg. Ikke for å legge skylden på ektefellene, men jeg vil bare kastet det ut der at det kan være mannens feil, sa Miller ifølge Time.

Amerikanske TV-seere raste mot Miller på sosiale medier og hevdet at han aldri ville ha sagt det samme om en mannlig utøver.

Veith, tidligere Fenninger, giftet seg i 2016 med kjæresten Manuel Veith et halvt år etter at hun pådro seg en alvorlig kneskade kun dager før sesongåpningen.

Korsbåndet og menisken røk for den meritterte østerrikeren og veien tilbake har vært tøff. Hun kjørte nesten ikke renn forrige sesong grunnet trøbbel med kneet og en påfølgende operasjon tidlig på året. Hun har kun vunnet ett renn denne sesongen - det skjedde i Val d'Isere like før jul.

FÅR KRITIKK: Bode Millers uttalelser vekker harme.
FÅR KRITIKK: Bode Millers uttalelser vekker harme. Foto: Brennan Linsley

Miller måtte raskt ut å beklage uttalelsene om 28-åringen fra Østerrike som tok gull på super-G og sølv på storslalåm under OL i Sotsji. Fenninger la også bak seg et meget vellykket VM i Beaver Creek i 2015 med gull i de samme øvelsene.

– Ja, jeg beklager. Det var et dårlig forsøk på en spøk. Jeg var en utøver som konkurrerte etter å ha giftet meg, og jeg vet hvor nyttig det er. Dersom du kan ha luksusen av å stole på en ektefelle, vet jeg at de er den største støtten, sa Miller, som selv tok seg OL-medaljer - blant dem sølv i Sotsji etter å ha giftet seg i 2012.

– Jeg kommer til å høre fra konen min.

Fenninger, som var flaggbærer for Østerrike under åpningsseremonien, fikk en liten oppreisning i torsdagens storslalåm da hun kjørte seg opp seks plasser til tolvteplass. Hun ser nå frem mot super-G lørdag og et enda bedre resultat.