GULL-BRØLET: Aksel Lund Svindal i mål etter utfor i Jeongseon Alpine Centre under vinter-OL i Pyeongchang.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GULL-BRØLET: Aksel Lund Svindal i mål etter utfor i Jeongseon Alpine Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

gull-aksel avslører:

– Dette er mitt siste OL

– Dette er begynnelsen på slutten, forteller gullvinneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saken oppdateres!

Aksel Lund Svindal (35) brøt endelig den norske «utfor-forbannelsen» i OL. Og det på sitt siste forsøk.

– Dette er toppen av kransekaken. Det er digg å komme tilbake å kjøre fort i world cup, men dette er sannsynligvis mitt siste OL, sier gullvinneren, som vant med tolv hundredeler foran lagkamerat Kjetil Jansrud.

– Det var utrolig spennende. Jeg merket at det var noe annet enn verdenscup. I verdenscup venter man til de antatt beste har kjørt, og hvis ikke de tar deg, så tror man at man vinner. I dag ville jeg vente til nesten alle var i mål før jeg var sikker, forteller Aksel Lund Svindal ettter den historiske bragden.

– Hvordan er det å være første nordmann til å klare det?

– Det å lykkes på en dag som dette, og at det i tillegg blir dobbelt norsk, det er så mye råere enn hva historiebøkene sier, sier gullvinneren til TV 2.

Åpner for Åre
Norge hadde før rennet tatt olympisk gull i alle individuelle herreøvelser i alpint utenom utfor. Nå er forbannelsen endelig brutt.

– Er dette ditt siste mesterskap?

– Det er mitt siste OL. Det hadde vært digg å kjøre i Åre neste år, men jeg tenker ikke så mye på det akkurat nå, sier 35-åringen.

Neste års VM-arrangeres i Åre i februar 2019.

Nye gullmuligheter om under ett døgn
Og det er allerede under 24 timer til den neste øvelsen for Svindal og co. Natt til fredag venter super G.

– Nå skal jeg nyte det her. Men ikke noe mer enn at jeg vet hva som skjer i morgen. Jeg må komme meg på sykkelen så fort som mulig, forhåpentligvis rekker jeg det før medaljeseremonien.

På pressekonferansen fikk Lund Svindal igjen spørsmål om fremtiden.

– Dette er beynnelsen på slutten, og det er nesten garantert siste OL. Etter all sannsynlighet. Men man vet jo aldri. Folk forteller meg jeg at jeg er den eldste medaljøren i OL! Men en karriere blir aldri fullendt. Man vil alltid vinne så mye som mulig før man gir seg.