FORNØYD: Ragnhild Mowinckel ligger på en strålende fjerdeplass etter første omgang i storslalåm. 0.55 sekunder bak ledende Manuela Moelgg.
FORNØYD: Ragnhild Mowinckel ligger på en strålende fjerdeplass etter første omgang i storslalåm. 0.55 sekunder bak ledende Manuela Moelgg. Foto: Martin Bernetti/AFP Photo.

– Kunne egentlig ikke ligget bedre til

Ragnhild Mowinckel har meget gode medaljesjanser etter første omgang i storslalåm.

Ragnhild Mowinckel har vist gryende form i storslalåm denne sesongen, og klinte til med en flott fjerdeplass etter første omgang i Sør-Korea.

– Det er jo selvfølgelig kjempegøy. Herregud! Det er ikke hver dag du ligger på fjerdeplass i et OL. Så det er veldig kult, men det er en omgang til. Jeg håper at jeg greier å sette det sammen til andre omgang også, sier hun til TV 2 etter løpet.

25-åringen som har en andreplass fra Kronplatz i slutten av januar, og innrømmer at hun egentlig ikke kunne hatt et bedre utgangspunkt før andre omgang.

– Jeg liker veldig godt å være bak, og jage. Så sånn sett så kunne jeg ikke ligget bedre til. Nå er det bare å jage, og ikke bli jaget, understreker hun.

Italienske Manuela Moelgg leder med drøyt fem tideler på den norske jenta etter første omgang.

Kun Mowinckel og den amerikanske favoritten Mikaela Shiffrin klarte å ta innpå Moelgg i siste parti av løypen, noe som lover godt foran avslutningen.

En av forhåndsfavorittene, Viktoria Rebensburg, ligger nesten tre tideler bak det norske håpet. Franske Tessa Worley, som vant verdenscuprennet i Lenzerheide, sviktet totalt og ligger ni tideler bak Mowinckel.

– Jeg visste at jeg måtte slippe på i henget for å få med meg farten videre ut, men du føler det er litt på kanten her og der. Og tenker noen ganger at jeg holder på å kjøre ut, men greier akkurat å redde meg inn. Det er vanskelig her i dag, for det er veldig ulik snø. Så det er litt vanskelig å finne den riktige timingen i forhold til det man er vant til. Det er en del småting jeg kan fikse til andre omgang, men generelt sett er jeg veldig fornøyd, understreker Mowinckel.

– Hva tenker du om egne medaljesjanser?

– Jeg må bare kjøre, også ser jeg hvor jeg ender opp. Så lenge jeg får til noe jeg er fornøyd med i andre omgang også så tro jeg det er mulig å ta en medalje.

Nina Haver-Løseth og Kristin Lysdahl ligger på henholdsvis 18. og 21. plass etter første omgang.