Mané-hattrick da Liverpools supertrio herjet med Porto

Gnistrende angrepsspill var nøkkelen da Liverpool vant med kalassifre i den første av to 8-delsfinaler mot Porto onsdag kveld.

Se målene i sportsnyhetene øverst!

Porto - Liverpool 0-5

Porto var før kampen blant de gjerrigste hjemmelagene i europeisk fotball, og det var ventet at bortelaget Liverpool skulle få det tøft med å bryte igjennom portugisernes solid forsvar.

Engelskmennenes offensive maskineri lot seg derimot ikke skremme. Merseyside-laget stoppet ikke før Jose Sá hadde hentet fem baller ut av nettet i onsdagens 8-delsfinale.

Sadio Mané ble den store spilleren med sitt fjerde, femte og sjette mål i Mesterligaen denne sesongen. Dette var også senegaleserens først hattrick for klubben.

– Jeg trives veldig godt i min posisjon på venstre siden, og jeg elsker å spille på lag med så mange fantastiske spillere. Mitt første hattrick for klubben føles naturligvis helt utrolig ut, sa en overlykkelig tremålsscorer til Viasat etter seieren.

Dette er fjerde gang i historien at Porto slipper inn tre mål eller mer på hjemmebane i Champions League.

– Vi kan ikke legge oss bakpå og si at vi er videre til neste runde. Det er én kamp til som skal spilles og det har skjedd større mirakler i fotball før. Selvsagt har vi et godt utgangspunkt og guttene gjorde en strålende jobb, fortalte en svært defensiv Jürgen Klopp.

Kontrollert åpning

En nervøs åpning på kampen vitnet om to lag som var redde for å gi bort for mye rom i innledningen.

Et fryktelig utspill fra Porto-keeper Jose Sá ga Mohamed Salah en kjempemulighet til å sende bortelaget i føringen. Egypteren valgte å spille på tvers i stedet for å avslutte selv. Hjemmelaget rakk da å komme på riktig side og feide ballen ut av farlig område.

Keepertabbe ga Mané-scoring

Liverpool tok mer og mer over banespillet og halvveis ut i omgangen var det en senegaleser som tok på seg hovedrollen. Et oppofrende framspill fra Gini Wijnaldum ga Mane muligheten. 25-åringen takket for det og sendte bortelaget i føringen etter det som må kategoriseres som en keepertabbe fra Portos sisteskanse.

Kun minutter etter det første målet var Liverpool frampå igjen. Et skudd i stolpen fra James Milner havnet i fanget på toppscorer Salah, og med et par lekre berøringer og en sikker avslutning stod det 2-0 på Estadio Do Dragao.

Porto var svært nære like før hvilen, men skuddet til Tiquinho Soares var millimeter på utsiden av stolpen og Liverpool gikk til pause med en tomålsledelse.

– En fantastisk første omgang for Liverpool. De er som alltid veldig farlige fremover og har spilt godt defensivt, oppsummerte Jamie Carragher i pausen.

Fortsatt der de slapp

En forholdsvis kontrollert start på andre omgang forvandlet seg over i en eksplosjon. Nok en gang var det Liverpools livsfarlige trio, Mane, Salah og Firmino som var involvert. En mønsterkontring endte opp hos Firmino som fikk ballen på mål og først på returen var Mane som enkelt satt inn sin andre scoring i åpent mål.

Det skulle vise seg å bli en svært komfortabel kveld for Merseyside-klubben. For etter en strålende dommeravgjørelse og bruk av fordelsparagrafen var Milner igjen høyt i banen og fant en umarkert Roberto Firmino i boks. Brasilianeren hadde få problemer med å ekspedere ballen videre inn nettet.

Etter 4-0-scoringen gjorde Jürgen Klopp flere defensive bytter og la tydelig om for å «safe» inn seieren. Men det var en viss senegaleser som var ute etter sitt hattrick, og med fem minutter igjen skulle han få det. Fikk tid og rom, dro seg fremover i banen og banket til fra drøyt 20 meter. Ballen gikk som et prosjektil forbi Sá i Porto-målet og ydmykelsen var komplett. 5-0.

Nå ligger alt til rette for at Liverpool skal kunne ta seg til en kvartfinale etter nedsablingen av Porto og kan stille et sterkt redusert mannskap i returoppgjøret om få uker.

Lik TV 2 Sporten på Facebook