OMRINGET:
OMRINGET: "Howard" fra Australia hadde kledd seg ut som Nord Koreas leder Kim Jong-un og ble kastet ut av arenaen under hockeykamp. Foto: Lucy Nicholson

Politiet kastet diktator-imitator ut av OL-arena

En Kim Jong-un «lookalike» ble kastet ut under den olympiske åpningsseremonien. Onsdag formiddag slo han til igjen.

Det var under kvinnenes gruppespillkamp i hockey mellom Korea og Japan at hendelsen oppstod.

En mann, utkledd som Nord-Koreas leder Kim Jong-un, hadde funnet seg plass på tribunen og bestemte seg for å danse foran et koreanske cheerleaderlag.

Gleden var kortvarig for «lookaliken» som har fortalt selv at han opprinnelig er fra Australia og heter Howard. For kun få sekunder etter opptrinnet ble han ført ut av arenaen av koreansk politi.

– Jeg var faktisk for sen til kampen. Så jeg gikk rett bort til det nord koreanske cheerleader-laget og begynte å danse, fortalte imitatoren til britiske The Sun.

Noen av jentene skal ha tatt spøken og ledd med, mens resten ble lettere sjokkert og ropte på vaktene.

– Vaktene kom og var forbanna. De dro meg ut og begynte å sparke meg på leggen. De ropte også mye til meg som jeg ikke forstod, men de hørte sure ut.

Det var også samme mann som fikk enorm oppmerksomhet under åpningsseremonien i Pyeonchang for samme stunt. Da hadde han også en kompanjong som var utkledd som den amerikanske presidenten Donald Trump.

To hockeyskreller i åpningen

Onsdag åpnet også herrenes hockeyturnering i OL, og det med tap for to av de største favorittene. Et redusert USA, på grunn av NHL-nekt, åpnet mot Slovenia. Et slovensk lag som er rangert blant de dårligste i turneringen hentet opp en amerikansk 2-0 ledelse i siste periode og vant 3-2 etter forlegning.

OLs største favoritt, OAR (Russland), spilte også onsdag og fikk det tøffere mot Slovakia enn først antatt. Som i USA-kampen ledet favorittene med to mål, men et par raske scoringer fra Slovakia utlignet kampen. Peter Ceresnak ble den store helten for slovakene som vant knepent 3-2.

– Dette er et sjokk. Selv med 15 spillere fra St. Petersburg som kjenner hverandre ut og inn klarte de ikke å vinne åpningskampen, sa en lettere sjokkert Jørgen Klem i Eurosport-boksen.

Norge OL-åpner med et smell mot naborival Sverige torsdag morgen.