– Hæ?! Var det rett og slett en hjerneblødning?

Skip Thomas Ulsrud feilet da han skulle sette skjebnesteinen da Norge ble utspilt av Japan.

Norge-Japan 4-6

Se avgjørelsen i Sportsnyhetene øverst.

Den norske skipen måtte leverer varene med bare to steiner igjen av kampen på stillingen 6-4 til Japan, men Thomas Ulsrud feilet.

Steinen plukket på sin vei mot boet og knuste Norges lille håp om å sikre ekstraomganger.

– Hæ?! Var det rett og slett en hjerneblødning?, spurte Espen de Lange i TV-stua.

– Et hårstrå er nok, sa lagleder Pål Trulsen til NTB om at steinens bane kan endre seg ved selv den minste ting.

– Det var noe lo som lå på isen, og da stopper steinen ti meter for kort med en gang. Det er sånt som kan skje, og det var litt uflaks, men vi lå ikke akkurat godt an. Vi var ikke favoritter, og vi hadde trengt et mirakel (for å vinne), sa Norges skip til NTB etter kampen.

Stjal flere omganger
Norge havnet tidlig bakpå og måtte gi fra seg et poeng i den første runden til tross for at man hadde sistesteinen. At Japan stjal poeng også i fjerde runde ble avgjørende, mente Flemming Davanger i TV-stua.

Norge kom tilbake og utlignet, men Japan vant den sjuende omgangen 2-0 etter en kontrollert sistesten av skipen Yusuke Morozumi. Det ble det avgjørende momentet i kampen og ga 5-3-ledelse til asiatene.

Det sto 5-4 etter åtte omganger, og Norge måtte fortsette å jage poeng. Japan holdt på å feile med sistestein i 9. omgang, men fikk poenget etter finmåling.

Dermed måtte Norge jage minst to poeng i den siste omgangen, og den oppgaven ble for vanskelig.

– Det beste laget vant, konkluderte de Lange i TV-stua.

– Vi var litt ruskete, og kan bedre enn dette her. Vi kom litt på etterskudd og fikk aldri i gang det offensive spiller vårt. Vi skal ikke skylde på noe, men vi får skrive det på kontoen «første kamp i OL», oppsummerte Ulsrud.

Rosa bukser
Norge kom på isen i rosa bukser med hjertemønster for å markere valentinsdagen onsdag. Det er med 14 forskjellige par bukser i den norske curlingtroppen for menn. Det betyr ett til alle mulige kampdager og to treninger.

OL-antrekket til de norske gutta er som vanlig en stor snakkis i curlingmiljøet.

Skip Thomas Ulsrud og de andre går for gull etter sølv i Vancouver-lekene i 2010 og femteplass for fire år siden i Sotsji.

Norge fortsetter grunnspillet mot curlingsportens gigant på herresiden. Canada er motstander torsdag.

– De er bedre, så vi må spille bedre enn dette her, konkluderte Ulsrud med blikket rettet mot torsdag.