DRAP: En 43 år gammel mann er siktet for å ha drept en 70 år gammel kvinne på Landås i Bergen lørdag kveld.
Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix
DRAP: En 43 år gammel mann er siktet for å ha drept en 70 år gammel kvinne på Landås i Bergen lørdag kveld. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix

DRAPSSIKTET (43) UTSKREVET FRA PSYKIATRISK FOR FÅ UKER SIDEN:

– Var redd for at han ville skade noen, og ba om å få bli innlagt

Den 43 år gamle mannen som er siktet for drapet på sin 70 år gamle mor ble skrevet ut fra psykiatrisk institusjon den 22. januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen (43) skal ha ønsket å være innlagt på psykiatrisk avdeling en lengre periode.

Det bekrefter hans forsvarer, Jannicke Keller-Fløystad, til TV 2.

– Min klient var redd for at han ville skade noen, og ba derfor om å få bli innlagt lenge, sier advokaten.

– Hva tenker du om at han kort tid etterpå tar livet av sin mor?

– Det må fylkeslegen svare på, sier Keller-Fløystad.

Hun forteller videre at 43-åringen sa fra til flere personer om at han fryktet for at han ville skade noen om han ble skrevet ut.

Siktede meldte fra

TV 2 har tidligere meldt at mannen ba om hjelp, men ble utskrevet mot sin vilje. Nå er det altså kjent at 43-åringen ble innlagt 10. januar, og utskrevet så sent som 22. januar. Det er mindre enn tre uker fra dagen han er mistenkt for å ha drept sin mor.

Det var lørdag 10. februar at politiet rykket ut til et dødsfall i en leilighet på Landås i Bergen. Det var den nå drapssiktede 43-åringen som meldte fra.

Da politiet ankom ble det fastslått at den døde personen var en 70 år gammel kvinne. Kvinnen var moren til den siktede.

TV 2 har vært i kontakt med Helse Bergen i etterkant av Keller-Fløystads nyeste uttalelser. Kommunikasjonsdirektør i Helse Bergen, Erik Vigander, sier han ikke kan kommentere saken.

Tidligere har Helse Bergen ved spesialrådgiver Therese Trandem bekreftet at den siktede har vært i behandling ved Divisjon psykisk helsevern i Helse Bergen.

Politiet ønsket full isolasjon

Mandag 12. februar ble det avholdt fengslingsmøte. Der ble det klart at 43-åringen skal sitte fire uker i fengsel, med to ukers brev- og besøkskontroll, mens politiet etterforsker saken.

Politiet begjærte i utgangspunktet fire ukers fengsling i full isolasjon, men fikk ikke gjennomslag for dette. Den siktedes forsvarer, Jannicke Keller-Fløystad, har uttalt til TV 2 at hun mener det er hårreisende at politiet mente hennes klient skulle sitte fire uker i isolasjon, når han hele veien har forklart seg overfor politiet.

Politiadvokat Ørjan Ogne har bekreftet overfor TV 2 at den siktede har forklart at drapsvåpenet var en øks. Det var den siktede som pekte ut hvor drapsvåpenet befant seg.

Ogne har uttalt at politiet opplever at 43-åringen har snakket sant i sin forklaring. Politiet har ikke villet kommentere hva de mener den siktedes motiv kan ha vært.