– Åpenbart forsøk på svindel, mener politiet.

TV 2 har tidligere skrevet om fremmede som oppsøker eldre og oppgir å være alt fra politifolk til hjemmehjelper og tv-montører.

Målet er å komme seg inn i boligene til ofrene, for deretter å stjele eller lurte til seg penger.

Metoden en mann som ringte på døren til en eldre kvinne i Follo onsdag brukte, er forøvrig ny.

– Klokken 12.40 fikk vi en telefon fra en kvinne som fortalte at moren hadde fått besøk av en mann som utga seg for å være lege eller lignende, sier operasjonsleder Børge Løge ved operasjonssentralen i Follo til TV 2.

Den eldre kvinnen fortalte til datteren sin at mannen, som snakket gebrokkent norsk, hadde sagt at han ville gi kvinnen medisiner.

– Han sa at han ville gi kvinnen medisiner mot et farlig virus som var i omløp. Kvinnen var skeptisk og avviste mannen før hun lukket døra, sier Løge.

Ifølge Løge var kvinnens reaksjon et eksempel til etterfølgelse. Politiet mener mannens fremstøt kan være en ny form for bedrageriforsøk mot eldre.

– Dette ser vi på som et åpenbart forsøk på svindel, for det er ingen som opererer på denne måten, sier Løge.

Politiet har ikke klarhet i hva personen som oppsøkte kvinnen ønsket å oppnå, og har klokken 14 ikke fått andre meldinger om lignende hendelser i området.

– Hendelsen er en påminnelse om å være skeptiske. Det minste man må kreve fra folk som kommer på døren er legitimasjon. Hvis man fortsatt ikke har tillit til de som ringer på, er det bare å lukke døra slik kvinnen gjorde, sier Løge.