Ingrid (29) krysset Norge på langs og fant kjærligheten

Kjærlighetshistorien til Ingrid (29) og Lage (26) er ikke helt som alle andres. Romantikken oppstod da Ingrid var på en 143 dagers lang fottur, og forholdet ble med på å redde livet hennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høsten 2016 var en tøff periode for Ingrid Randisdatter Fjellberg. Hun levde i utgangspunktet et aktivt liv som student og bystyrepolitiker i Bergen. Men gradvis ble hun mer og mer deprimert, og til slutt sa psyken stopp.

På et tidspunkt føltes livet umulig å leve. Ingrid ringte legen sin og ba om hjelp, og straks ble hun lagt inn på Sandviken sykehus, avdeling psykiatrisk akuttmottak.

Se hele innslaget i videovinduet øverst i artikkelen.

«Wild»

Etter ti dager ble Ingrid skrevet ut, men hverdagen var fortsatt tøff å takle.

– Etter å ha kommet ut fra sykehuset hadde jeg veldig mye jeg ville gjøre. Jeg ville studere og jeg ville stille til Stortinget. Samtidig begynte jeg å skjønne at jeg ikke kom til å klare det. Jeg var på et sted der jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre med meg selv, forteller hun.

Redningen skulle bli boken «Wild» av Cheryl Strayed, som hun fikk låne av en venninne. Den handler om en dame i oppløsning som bestemmer seg for å gå en tur på 170 mil i USA. Med boka som inspirasjon bestemte Ingrid seg for å legge ut på en lignende ferd. Hun ville krysse Norge på langs.

UTFORDRINGER: Ingrid Randisdatter Fjellberg (29) forteller at utfordringene hun møtte på turen var små og konkrete i forhold til de hun møter i hverdagen. FOTO: Privat
UTFORDRINGER: Ingrid Randisdatter Fjellberg (29) forteller at utfordringene hun møtte på turen var små og konkrete i forhold til de hun møter i hverdagen. FOTO: Privat

Èn viktig avgjørelse

Turen skulle gå fra Nordkapp til «Verdens Ende» på Tjøme. Ingrid beskriver den 2500 kilometer lange turen som fin, men at den tidvis var vond å gjennomføre.

– Alt gjorde vondt i begynnelsen. Beina var så stive at jeg gikk til jeg sjangla. Men jeg ble sterkere og sterkere og etter hvert begynte jeg å tro på at jeg skulle klare det, sier hun.

Fjellberg hadde lest at det skulle være bra å gå for å finne ut av de store spørsmålene. Hun ville finne ut av hva som er meningen med livet, og hva hun skulle bli når hun blir stor.

– Jeg fikk ikke tenkt de store tankene i det hele tatt, men jeg lærte å tenke små tanker. Istedenfor å gå rundt å løse verdensproblemer ble det viktigste å finne veien, eller finne ut av hvordan jeg skulle komme meg over elva. Disse utfordringene sammenliknet med utfordringer du møter i hverdagen var mye mindre og mye mer konkrete, forteller hun.

Den store kjærligheten

Selv om Ingrid ikke løste noen verdensproblemer i løpet av turen, fant hun ut en viktig ting. Nemlig at hun skulle sende en tekstmelding til en hun hadde kjent en stund. Lage Nøst.

Ingrid møtte Lage Nøst for første gang gjennom politikken, da de begge var engasjerte i Miljøpartiet de Grønne. Nå hadde hun hørt at han var blitt singel, så hun tok mot til seg og sendte en melding.

– Jeg hadde fått med meg at hun skulle gå tur og fulgte med henne på Facebook. Jeg var dødsimponert, og da hun tok seg tid til å sende melding til meg under denne viktige oppdagelsesferden, ble jeg enda mer imponert, sier Nøst.

Meldingene utviklet seg til å bli en romanse, som igjen eskalerte til å bli et forhold. Turen skulle vare i over 4,5 måned, men kjæresteparet greide ikke å vente så lenge med å se hverandre. Lage dro for å besøke Ingrid på veien og han ble med henne å gå en etappe fra Drøbak til Moss.

KJÆRLIGHET: Ingrid (29) og Lage (26) beskriver hverandre som den store kjærligheten. FOTO: Privat
KJÆRLIGHET: Ingrid (29) og Lage (26) beskriver hverandre som den store kjærligheten. FOTO: Privat

– Før har jeg vært litt kynisk med tanke på kjærlighet. Jeg har lurt på om den finnes. Men idet jeg ble sammen med Ingrid forstod jeg hva de synger om i alle sangene. Det er dette som er kjærlighet, sier Lage.

Nå har Ingrid kapret jobben som politisk rådgiver, og jobber i tillegg med å produsere en podkastserie fra turen. Livet smiler, men hvor vidt det er turen eller mannen som har fortjenesten, er hun ikke i tvil om.

– Det er nesten litt irriterende, for jeg gikk denne lange turen og alle disse kilometerne for å prøve å få et bedre liv. Men det som har gjort den aller største forskjellen er at jeg har blitt sammen med Lage, ler hun.