Slik sikrer du deg sommerjobb

JOBBSØKING: Mange unge forsøker å skaffe seg sommerjobb. Da lønner det seg å vite hva som kan gjøre at arbeidsgiveren velger akkurat deg. Illustrasjonsfoto: Colourbox
JOBBSØKING: Mange unge forsøker å skaffe seg sommerjobb. Da lønner det seg å vite hva som kan gjøre at arbeidsgiveren velger akkurat deg. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Er du en av mange unge som prøver å skaffe deg jobb til sommeren? Her er noen tips til hvordan du kan skille deg ut fra de andre jobbsøkerne.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fire måneder til sommerferien starter, men allerede nå begynner søknadsfristen for flere sommerjobber å utløpe.

Mange stillinger blir lyst ut, men det er også mange som søker på dem. Her er noen tips til hvordan du kan gjøre at arbeidsgiveren velger akkurat deg.

– Når du skal finne en sommerjobb bør du være ute i god tid. Den letteste måten å finne en jobb på er å gå via familie, men ikke alle har noen som kan hjelpe dem på den måten, sier karriereveileder Mette Manus, som er daglig leder ved Manus Motivasjon.

Sven Fossum, som er kommunikasjonsdirektør i ManpowerGroup, legger også vekt på hvor viktig det er å bruke nettverket ditt.

– Veldig mange jobber blir formidlet via private kanaler, og blir aldri utlyst. Ta en kikk på kontaktlisten din i sosiale medier, og forhør deg om noen du kjenner trenger sommervikarer, sier Fossum.

Bruk nettverket ditt, og ta direkte kontakt

Dersom du ikke har mulighet til å få hjelp fra familie eller bekjente, må du lete etter jobber på andre måter. Det innebærer søk på internett, som for eksempel på Finn.no, manpower.no eller jobbsafari.no. Det er også mulig å finne interessante ledige stillinger i aviser.

– Tenk på hvilken jobb du kan tenke deg, selv om du ikke kan være altfor kresen. Du kan ikke forvente veldig spennende arbeidsoppgaver når du er ung, men det er en måte å komme seg inn i arbeidslivet på, sier Manus.

I tillegg til å aktivt lete etter utlyste stillinger, bør du ta kontakt med ulike arbeidsgivere og spørre om de trenger noen. Det kan være en god ide å ringe og spørre om det er greit at du kommer innom og legger fra deg en CV.

– Det er lurt å lage en kort presentasjon av deg selv, og oppsøke steder du ønsker å jobbe direkte. Det viser engasjement og pågangsmot. Det liker potensielle arbeidsgivere, sier Fossum.

Vis frem egenskaper og skaff referanser

Når du har funnet jobber du kan tenke deg, er tiden inne for å søke. Unge jobbsøkere har ofte lite erfaring å vise til, og da er det kanskje vanskelig å vite hva man skal skrive. Ifølge Manus er det bedre å holde søknaden litt kort, enn å skrive om alt du ikke kan.

– Få frem personlige egenskaper og positive sider ved deg selv, og tenk over hvilke egenskaper som er relevante for jobben. Om du tidligere har jobbet som frivillig eller noe annet som viser at du er aktiv, er det opplysninger som bør være med, sier Manus.

Tenk over hva du kan bidra med i en jobb, og hvorfor de skal ansette akkurat deg. Om du for eksempel søker på en salgsjobb, bør du tenke over om du er serviceinnstilt eller liker å snakke med folk, fordi det er egenskaper som passer den typen jobb.

– Du kan også fremheve at du er villig til å lære, for i en ny jobb må du sette deg inn i mye nytt. Det er viktig med referanser, og om du har hatt en tidligere jobb hvor sjefen kan være referanse, er det kjempefint. Men om du ikke har det, kan du også bruke en tidligere trener på et idrettslag eller en speiderleder. Det er også mulig å spørre en lærer om å være referanse, sier Manus.

Fossum har en tommelfingerregel om at CV-en skal vise kompetanse, mens søknaden skal vise engasjement. En arbeidsgiver ser etter begge deler, og derfor bør du tilpasse både søknaden og CVen til den stillingen du søker.

Manpowers tipsliste:

  • Finn ut hva som er viktigst; tjene mest mulig penger eller få relevant erfaring eller foten innenfor en bedrift du ønsker å jobbe i?
  • Fyll CV-en godt ut. Tenk på hvilken kompetanse du har som kan overføres til en annen jobb.
  • Gi sommerjobben førsteprioritet. Få jobb først- planlegg sommerferien etterpå.
  • Bruk nettverket ditt, forhør deg om noen kjenner noen som trenger sommervikarer.
  • Gå direkte til butikker, restauranter eller andre steder du ønsker å jobbe.
  • Sjekk sommerjobber på manpower.no, nav.no, finn.no eller andre jobbportaler.
  • Vær fleksibel. Det er mange muligheter i ulike jobber. Utnytt mulighetene.
  • All erfaring er verdifull. Gode attester og jobberfaring er viktig CV-mat.

– Et annet tips er å ikke sette for store krav til en potensiell arbeidsgiver om når du kan jobbe. Prøv derfor å legge feriene dine til begynnelsen eller slutten av jobbperioden. Jo mer fleksibelt en potensiell arbeidsgiver kan bruke deg, jo lettere er å det å bli prioritert i søknadsbunken, sier Fossum.

Vis interesse

Etter at søknader er sendt inn, blir du forhåpentligvis kalt inn til jobbintervju. Dette møtet med den potensielle arbeidsgiveren er det lurt å ha forberedt seg til.

– Førsteinntrykket er ganske viktig, for arbeidsgivere vil gjerne ha en person som holder øyekontakt og er høflig. Du må vise at du har lyst på jobben og være fremoverlent, samtidig som du skal være ydmyk for at du ikke har så mye erfaring, sier Manus.

Ofte får du spørsmål om positive og negative sider ved deg selv, og det er spørsmål du bør ha tenkt over før du kommer inn til intervju. Det er også viktig å være pent kledd, for å presentere deg selv på en god måte. Kom til jobbintervjuet i tide, se velpleid og våken ut, og vis interesse og engasjement for stillingen.

I intervjuet handler det mye om å svare på hvorfor akkurat du er den rette, og for å lykkes med det må du ha gjort hjemmeleksen.

– Lær mest mulig om din potensielle arbeidsgiver og dann deg et bilde av jobben du er aktuell for. Basert på det du vet, må du fortelle hvorfor akkurat du, med din unike kompetanse og din unike personlighet, er den rette for akkurat denne jobben, sier Fossum.

– Lurt med sommerjobb

Ifølge Manus er det uansett det aller viktigste under et intervju å være blid og positiv.

– Ikke vær nedlatende til jobber som ikke krever utdanning, for alle jobber er viktige. Det finnes mange mulige jobber, som i butikk eller på lager, jobbe med barn, passe hunder, være gartner på kirkegård eller jobbe i gartneri, være badevakt eller jobbe med omsorg. Du kan også være støttekontakt for ungdommer eller barn, sier karriereveilederen.

Hvis sommerjobben er kjedelig, kan den hvert fall fungere som motivasjon til å ta mer utdanning. Manus sier det uansett er veldig nyttig å ha en sommerjobb, fordi du lærer mye, som disiplin og det å samarbeide.

– Du får penger, blir mer voksen og merker at det du gjør betyr noe. Om du er dårlig på skolen kan det å jobbe få opp selvtilliten, sier Manus.

Fossum er også klar på at all erfaring er verdifull, også om sommerjobben ikke er direkte relevant for det du ønsker å bli når du skal inn i yrkeslivet på fulltid.

– Gjennom å ha en jobb viser du at du er ansvarsfull, at du kan lære og at du kan stå opp om morgenen. Detter er helt grunnleggende kompetanser for å lykkes i arbeidslivet, som du da kan bevise at du mestrer. Da har du også referanser å vise til neste gang du skal søke jobb, sier Fossum.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook