SNØKAOS: Etter denne vinterens snøkaos har byrådet i Oslo sett seg nødt til å øke brøytebudsjettet. Bildet er et illustrasjonsfoto.
SNØKAOS: Etter denne vinterens snøkaos har byrådet i Oslo sett seg nødt til å øke brøytebudsjettet. Bildet er et illustrasjonsfoto. Foto: Johan Nilsson / NTB SCANPIX

Øker brøytebudsjettet med 53 millioner

Budsjettet for snøbrøyting i Oslo er i ferd med å bli brukt opp. Nå setter byrådet av 53 millioner kroner ekstra.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg får Bymiljøetaten penger til å legge inn ekstra utstyr til å fjerne snø og is på fortau og veier i boligområder, opplyser byrådsavdeling for miljø og samferdsel.

Ved utgangen av januar i år var det strødd hele 25.500 tonn grus på snø- og isdekte veier i hovedstaden, mot 15.000 tonn i hele vintersesongen året før.

Bymiljøetaten har beregnet at de vil bruke 180 millioner kroner på vintervedlikehold i år, omtrent dobbelt så mye som i fjor.

Hittil i år er det kjørt bort 5.000 lastebillass med snø. 750 biler har blitt tauet bort slik at brøytemannskapene skulle komme fram.

– Vi kan fortsatt ikke frakte bort all snøen umiddelbart fordi kapasiteten på deponiene er sprengt. Noen steder vil snø derfor måtte legge stil en side av veien, sier direktør Gerd Robsahm Kjørven i Bymiljøetaten.

(©NTB)