Kriminalteknikere jobber på parkeringsplassen der offeret ble skutt sist onsdag. Mannen er utenfor livsfare, men ingen er pågrepet.
Kriminalteknikere jobber på parkeringsplassen der offeret ble skutt sist onsdag. Mannen er utenfor livsfare, men ingen er pågrepet. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Politiet vet ikke hvorfor skoleansatt i 20-årene ble skutt på åpen gate i Oslo

Det har gått syv dager siden mannen i 20-årene ble skutt utendørs på Holmlia i Oslo. Politiet jobber med flere teorier, men de vet ikke hva som var motivet for skyteepisoden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skjedde like før klokken 20.53 forrige onsdag. En mann i 20-årene ble skutt minst to ganger på en parkeringsplass ved Ravnkroken på Holmlia før han klarte å komme seg i sikkerhet.

En grå personbil ble sett kjørende fra stedet like etterpå. Denne settes i sammenheng med skytingen, men kjøretøyet er foreløpig ikke funnet.

Mannen som ble skutt har ikke fått livstruende skader, men han er fortsatt under medisinsk behandling.

– Det er for tidlig å si om han kommer til å få varige mén. Vi etterforsker denne hendelsen som et drapsforsøk, sier Anne Solem i Oslo politidistrikt til TV 2.

Vet du noe om denne saken? Trykk her for å komme i kontakt med TV 2s journalist.

Jobber på skole

Offeret jobber på en skole i kommunen og omgås elever daglig. Av foresatte beskrives han som hyggelig, og godt likt blant elevene.

TV 2 har vært i kontakt med den aktuelle skolen. Rektor vil verken avkrefte eller bekrefte at vedkommende jobber ved skolen, men sier følgende:

– Fredag inviterte vi alle barna til å sette ord på det som skjedde, og foreldrene har fått råd og informasjon om hvordan de kan snakke med barna om det som skjedde.

Soknepresten i Holmlia menighet, Silje Kivle Andreassen, sier at episoden er vanskelig for nærmiljøet.

– Uansett hva som ligger bak hendelsen, så er det trist for offeret og for hans familie, sier Andreassen.

Leter etter motiv

Politiet har ikke pågrepet noen etter skytingen. De er tilbakeholdne med opplysninger om saken.

– Det blir helt sentralt for oss å finne ut hvorfor nettopp han ble skutt denne kvelden. Vi kjenner ikke foranledningen, og vi vet foreløpig ikke hva som var motivet, sier Anne Solem.

Mannen som ble skutt skal ikke være tidligere straffedømt.

Flere kilder i politiet uttaler til TV 2 at de ikke tror mannen var et tilfeldig offer, men understreker at de ikke kjenner bakgrunnen for skyteepisoden.

Politiet jobber med flere hypoteser om hva som var motivet for skytingen.

– Når man er så tidlig i etterforskningen, vil vi ikke gå ut med detaljer. Det er flere vitner som fortsatt ikke er avhørt, sier Solem.

Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner til skytingen og personer som har informasjon om den lyse personbilen som kjørte fra åstedet like etter hendelsen.