Kort tid etter at politiet gjorde funn av båten til den savnede mannen, ble en person funnet omkommet i sjøen. Mannen var iført redningsvest, og vil bli obdusert.

Den omkomne er enda ikke identifisert, men politiet jobber ut i fra en teori om at det er savnede som er funnet. Politiet kjenner ikke til at det er andre savnede personer som kan sammenfalle med funnet som er gjort.

Pårørende er varslet om funn av båten og av den omkomne personen.

Savnet siden lørdag

Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyste tidligere at det var iverksatt søk etter en person som har vært savnet i området sør for Sotra siden lørdag.

Leteaksjonen ble utløst etter funn av mannens fritidsbåt. Mannen la ut på fisketur lørdag, og den savnedes båt ble funnet onsdag formiddag i området Eidespollen, skriver HRS Sør-Norge på Twitter.

Vest politidistrikt satte i gang en større aksjon med både strandsøk og overflatesøk. Både båter og helikopter ble satt inn i letingen.

Båten, en Hansvik Fisher, ble funnet i området ved Eidespollen på Sotra like etter klokka 10 onsdag formiddag, ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge. Sea King gjorde funn av en omkommet person i sjøen klokken 10.39.