Pochettino med rørende beskjed til tidligere spiller

– Han er og vil alltid være spesiell for meg, sa Mauricio Pochettino om Ryan Mason etter en kveld der hans nåværende spillere leverte heroisk Champions League-opptreden.

Tirsdag kom meldingen om at den tidligere Premier League-spilleren Ryan Mason må legge opp.

27-åringen pådro seg kraniebrudd etter en hodeduell i Premier League-kamp mot Chelsea i januar i fjor, og ble til slutt frarådet et comeback av medisinsk personell.

Se situasjonen i videovinduet øverst!

Midtbanespilleren er oppfostret i Tottenham og spilte i klubben fra han var åtte år, og beskjeden om at hans karriere var over kom samme dag som gamleklubben leverte en heroisk Champions League-opphenting da de hentet inn igjen 0-2 og klarte 2-2 borte mot Juventus tirsdag.

Etter kampen i Torino var manager Mauricio Pochettino selvsagt stolt av sine nåværende spillere, men rakk også å levere en rørende beskjed til sin tidligere elev Mason.

– Han er og vil alltid være spesiell for meg, fordi han står for endringen i en hel prosess da vi ankom Tottenham, sa Spurs-manageren.

Mason var en av dem som var blant argentinerens mest betrodde menn i managerens debutsesong i Nord-London, og startet 29 av 38 Premier League-kamper etter å ha fått debuten under Pochettino og gjennombruddet for sin barndomsklubb i 2014/15. I samme perioden ble den daværende 23-åringen også kjent for å være en svært godt likt person i klubben.

– Døren vil alltid være åpen hos oss når det gjelder å hjelpe ham, både hos meg selv og hos trenerteamet. For vi elsker ham, vi elsker Rachel (kjæresten), George (sønnen) og all hans familie. Ikke vær bekymret Ryan. Du kommer til å være en suksessfull person utenfor banen, sa Pochettino tirsdag ifølge blant andre ESPN.

Mason hadde forut for Pochettinos inntreden i Tottenham gått fra å være et stortalent til å være en mann som hadde vært utlånt til flere klubber og fremdeles ventet på gjennombruddet. De fleste hadde allerede avskrevet ham, men med ny manager i Nord-London ble det også nye muligheter for flere spillere.

– Første dagen i treningsstudioet satt han trist med hodet bøyd. Jeg spurte Jesus, min assistent, om hvem dette var og fikk til svar at han hadde vært utlånt de siste fem sesongene men aldri spilt på grunn av skader. Det var vanskelig for å ham å henge med på treningene i starten, for de var veldig tøffe. Vi reiste på sesongoppkjøring til America, og etter å ha vært sammen med ham i 30 minutter så sa jeg til Jesus at jeg elsket Ryan, er Pochettinos rosende ord fra sine første møter med midtbanemannen.

Hyllet av Spurs-fansen på tribunen i Torino
Mason ble også hyllet fra tribuneplass i Torino tirsdag, da Spurs-fansen dro i gang hyllestsangen «There's only one Ryan Mason» - «Det er bare en Ryan Mason» - fra tribunene på Juventus' mektige stadionanlegg.

Se og hør Spurs-fansen hylle Mason

Masons sentrale rolle i laget ble mer og mer utvisket den påfølgende sesongen, da Spurs for alvor tok steget opp i den ypperste toppstriden av Premier League og var den klubben som lengst gav Leicester kamp om tittelen. Allikevel spilte han 22 Premier League-kamper, men kun åtte av dem fra start. Den påfølgende sommeren ble han solgt til Hull for drøyt 130 millioner kroner, noe som er overgangsrekorden til tigrene.

Karrieren i Hull ble imidlertid langt ifra som planlagt for engelskmannen. I møtet med Chelsea 22. januar i fjor skallet han og Gary Cahill sammen i en hodeduell på et hjørenspark, og Mason ble liggende. I ettertid viste det seg at altså Hull-spilleren hadde pådratt seg kraniebrudd.

Cahill: – Sender all min kjærlighet til ham
Tirsdag var Cahill også blant dem som tok til sosiale medier for å uttrykke sin reaksjon overfor nyheten om at det nå er bekreftet at Mason blir tvunget til å legge fotballskoene på hyllen som resultat av situasjonen.

– Knust over å høre dagens nyheter fra Ryan. Det å duellere etter et hjørnespark er noe jeg har gjort tusenvis av ganger, og å se de konsekvensene for en topp profesjonell som Ryan er hjerteskjærende. Jeg sender all min kjærlighet til ham og hans familie, og ønsker ham det beste for fremtiden, skrev Chelsea-kapteinen på sin Twitter-profil.

Tidligere lagakamerat med tweet fra barndommen
Pochettino og Cahill var ikke de eneste som uttrykte sin hyllest til Mason tirsdag. Blant andre rørende meldinger i sosiale medier var den Crystal Palace-spiller Andros Townsend la ut. 26-åringen vokste opp i Spurs sammen med Mason, og la på sin Twitter-profil ut bilder av de to sammen i tre forskjellige settinger.

– Knust av disse nyhetene ... For en ære ... For en spiller ... Det var en absolutt glede å dele denne reisen med deg, Ryan Mason. Ønsker deg alt godt i dine fremtidige bestrebelser, skrev Palace-profilen.

Både i yngre avdelinger i Tottenham, på klubbens seniorlag og for det engelske landslaget har nemlig de to figurert sammen. I den ene landskampen Mason fikk, var det også Townsend som scoret målet som fastsatte sluttresultatet til 1-1, og den målgivende pasningen kom fra nettopp Mason.

Motstander i den landskampen? Italia. Arenaen hvor oppgjøret ble spilt? Juventus Stadium.

Se TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre analysere Mason i gjennombruddssesongen i vinduet under!

Sjekk analysen av Tottenhams nye midtbanestjerne