IKKE I OL: Magnus Moan ga fra seg OL-plassen etter uenigheter med ledelsen.
IKKE I OL: Magnus Moan ga fra seg OL-plassen etter uenigheter med ledelsen. Foto: Pedersen, Terje

Åpner for å bryte ut av landslaget

Magnus Moan kan komme til å gjøre som Petter Northug.

Magnus Moan fikk den siste plassen i OL-troppen, men kombinertløperen valgte kort tid senere å trekke seg etter uenigheter med ledelsen om forberedelsene til OL.

34-åringen er imidlertid fast bestemt på å fortsette frem til VM i Seefeld i 2019, og det kan være at han gjør det i Northug-stil: utenfor landslaget.

– Jeg trenger ikke å være en del av landslaget for å være best mulig forberedt. Jeg har bestemt meg for å være veldig kynisk det siste året mitt og gjøre alt jeg kan for å være best mulig forberedt, for den jobben har jeg gjort utrolig bra tidligere, sier Moan i TV-stua på tv2.no.

– På hoppdelen gjelder det å få noen brikker på plass, og det begynner å komme nå, så får jeg svar i bakken. Hopper jeg i bakken slik jeg har gjort på trening i det siste, starter jeg ikke tre minutter bak på langrennet, for å si det sånn, fortsetter Moan.

– Betyr det at du står utenfor landslaget neste sesong?

– Det sier jeg ikke, men det er bra du spør, svarer han med et smil.

Magnus Moan sier at han er innstilt på å gå de siste elleve løpene etter OL, og at han har begynt å levere bedre i hoppbakken. Moan forteller at han på de fire siste øktene i Ganåsen har vært de beste det siste halvåret.

– Jeg hadde en fantastisk oppkjøring og vant de to siste sommerløpene, men over tid har det bygget seg opp en del frustrasjon, i tillegg til at det var hard kamp om plassene, sier Moan.

– Fire løpere har hatt en kjempesesong, men for min egen del har jeg trøblet og lett etter den gode formen i bakken. Da baller det på seg og blir en ond sirkel, men jeg ble tatt med uansett. Det eneste jeg ba – som har vært med i så mange mesterskap – var å få noen dager for seg for meg selv for å finne frem til den positive følelsen i bakken. Jeg var veldig nær, men det var vanskelig å imøtekomme og da kom jeg frem til at det var riktig ikke å reise med den følelsen, fortsetter Moan, som ble erstattet av Magnus Krog.

Moan har fire OL-medaljer fra siste, inkludert to fra Sotsji-OL for fire år siden.