SENDT HJEM: En norsk mann i støtteapparatet til en av idrettene i OL-troppen er kastet ut.
SENDT HJEM: En norsk mann i støtteapparatet til en av idrettene i OL-troppen er kastet ut. Foto: Åserud, Lise

Nordmann kastet ut av OL-troppen etter fyllebråk

Mannen har fått en bot på 22.000 kroner for skadeverk, skriver VG.

En mann i en støttefunksjon til den norske OL-troppen ble natt til tirsdag anholdt av politiet i Pyeongchang, skriver Olympiatoppen i en pressemelding.

Mannen ble anholdt for å ha gjort skadeverk i beruset tilstand, og har etter avhørt godtatt å gjøre opp for skadeverket. VG får opplyst at mannen må betale en bot på 22.000 kroner.

Avisen skriver også at mannen skal ha påført skader på en sivil bil og en politibil. Han motsatte seg også arrestasjonen.

– Dette er et disiplinærbrudd som er uforenlig med å tilhøre den norske OL-troppen. Vedkommende er derfor tatt ut av tjeneste og ut av troppen. Nordmannen vil bli sendt hjem så snart saken er avklart med koreansk politi. Det står etter forholdene greit til med vedkommende. Vi vil ivareta ham så lenge han er i Korea, og følge ham opp når han kommer hjem til Norge, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø i pressemeldingen.

Prosessen på politihuset har blitt fulgt opp av en representant for den norske ambassaden i Seoul og Olympiatoppens vinteridrettssjef, Helge Bartnes.

– Det er sterkt beklagelig at sånne ting skjer, men vedkommende er en angrende synder og har insett at dette er det eneste naturlige utfallet at vedkommende da reiser hjem, sier Bartnes til NRK.