Mesterlig opphenting av Spurs – da Kane scoret igjen

Etter en marerittstart og to mål i baken, hentet Tottenham seg imponerende inn og reddet ett poeng mot Juventus tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Juventus - Tottenham 2-2

Det var hele 22 kamper siden Juventus sist hadde tapt en hjemmekamp i Champions League.

Etter to tidlige fulltreffere fra Gonzalo Higuain så det lenge ut til at hjemmelaget skulle ta første stikk i kvartfinalen, men en mesterlig opphenting av Spurs sikret 2-2.

– Oppgjøret innfridde så til de grader og Tottenham gjør en strålende prestasjon med å hente opp 0-2, oppsummerte Viasats kommentator Roar Stokke etter kampslutt.

Det var en meget fornøyd Christian Eriksen som snakket med pressen etter kampen. Dansken spilte en av hovedrollene med det avgjørende 2-2-målet, og var tilfreds med utgangspunktet Spurs hadde skaffet seg før returoppgjøret.

– Vi viser en fantastisk karakter, flaks for oss at de brenner den andre straffen. Vi spiller på samme møte selv om de ligger under med to, og idag var det nok til å hente det inn. Nå har vi et godt utgangspunkt og håper på en bedre start på Wembley, sa redningsmannen etter å ha sikret Spurs uavgjort.

Marerittstart for Spurs

Ekspertene var usikre før start hvordan lagene kom til å angripe kampen. Svaret fikk de raskt når Gonzalo Higuain, etter pasning fra Miralem Pjanic, banket inn ledelsen for hjemmelaget etter bare to minutter. Målet viste seg i ettertid å være offside, og skulle vært avblåst.

Tottenham hadde akkurat kommet seg over sjokket da Federico Bernadeschi gikk ned innenfor straffefeltet. En uoppmerksom Ben Davies sparket ned italieneren og fikk en soleklar straffe.

– Ekstremt klønete av Ben Davies. Riktig dømt av dommer, konkluderte Åge Hareide i Viasat-studio.

Fra krittmerket var Higuain sikkerheten selv og banket ballen ned i hjørnet. Hugo Lloris fikk et par fingre på den, men det var ikke nok til å hindre Juventus en tomålsledelse.

Livsviktig redusering

En forferdelig åpning på kampen for Spurs, som hadde problemer med å skape farligheter. Frem til Harry Kane var frempå etter halvspilt omgang, kun en fantastisk redning av Gianluigi Buffon stod i veien for britens redusering.

Er det én ting Harry Kane ikke gjør så er det å misbruke mange sjanser, og når Juventus serverte han mulighet nummer to var 24-åringen nådeløs. Et presist gjennomspill fra Dele Alli fant målsniken Kane alene mot Buffon, rundet veteranen og satt ballen i åpent bur.

– Selvfølgelig er det Harry Kane. Målmaskinen. Pasningen er også genial, sa Viasats kommentator Roar Stokke etter reduseringen.

Målet var det første stormakten fra Torino slapp inn i 2018.

Ett minutt på overtid skulle nok en Spurs-back komme i fokus. Sergie Aurier kom på etterskudd og klippet ned hjemmelagets Douglas Costa på vei igjennom. Nok et straffespark, men denne gangen mislyktes Higuain i forsøket på hattrick og banket ellevemeteren i tverrliggeren.

– En fantastisk fotballkamp vi har i Torino, dette er helt åpent, sa Daniel Høglund i Viasat-studio i pausen.

Keepertabbe

En forholdsvis rolig start på andre omgang med et par farligheter for hjemmelaget. Kun to gode involveringer av franske Hugo Lloris hindret «den gamle dame» i å øke ledelsen ytterligere.

Bortelaget virket energiløse og la ikke noe spesielt press på de svarthvite. Før Dele Alli ble felt på drøyt 18 meter og danske Christian Eriksen stilte seg opp. Frisparket langs bakken kom i keeperhjørnet, men veteranen Buffon maktet ikke å redde skuddet som man må kunne kalle en real keepertabbe.

– Han tar et skritt mot venstre og står helt feilplassert. Den skal det være mulig å ta, uttrykte Stokke etter utligningen.

En mesterlig opphenting av London-laget var et faktum og utgangspunktet for avansement var skrudd fullstendig på hodet. Med to bortemål er det nå Tottenham som sitter i førersetet og Juventus som må jakte mål på Wembley om få uker.

– Guttene viser en utrolig moral på en vanskelig bortebane og spilte fantastisk etter en veldig trå start, avsluttet en fornøyd Tottenham-trener som fortsatt er ubeseiret i årets Champions League.

Slik stilte lagene:

Juventus: Buffon, De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro, Khedira, Pjanic, Bernadeschi, Costa, Higuain og Mandzukic.

Spurs: Lloris, Aurier, Sanchez, Vertonghen, Davies, Dembélé, Dier, Eriksen, Alli, Lamela og Kane.