Lindsey Vonn feirer verdenscupseier.
Lindsey Vonn feirer verdenscupseier. Foto: Stephan Jansen

Kjærlighetssyk OL-stjerne fikk flere tusen beilere, men skuffet alle

Lindsey Vonn fant ingen valentins-date, men har i det minste en trofast følgesvenn.

Tidlig 14. februar, selveste Valentinsdagen, slengte alpinstjernen Lindsey Vonn ut agnet på Twitter:

«Så, det er visst Valentine's Day... Jeg glemte det helt, fordi jeg er i OL og jeg er singel. Noen andre der ute som er singel, og som vil bli min Valentin?»

Det tok ikke lenge før havet av beilere formelig kokte på det sosiale mediet.

I skrivende stund har Vonn fått 2500 svar på meldingen – langt de fleste fra håpefulle menn og kvinner som er interessert i å gå på date med alpinstjernen.

Valgte hunden
Til tross for flere kreative forslag og smigrende meldinger, blir alle som en skuffet.

Lindsey Vonn med hunden Lucy i Pyeongchang.
Lindsey Vonn med hunden Lucy i Pyeongchang. Foto: J. David Ake

– Jeg håper alle hadde en fantastisk Valentine's day. Jeg søkte på Twitter etter en Valentin, men jeg fant ingen. Lucy stiller som frivillig, skriver Vonn på Instagram.

Lucy er alpinistens hund, en cavalier king charles spaniel som er med henne til Pyeongchang.

Tidligere i OL avslørte Vonn at hun fikk datingtips av Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud.

Blant de som stilte med beilere var Martin Fourcade. Den franske skiskytterstjernen nominerte langrennsløperen Richard Jouve.

– Han er den beste Valentin du kan finne, skrev OL-vinneren på jaktstarten.

Han ble møtt av øredøvende stillhet.

Fristende fysio
Blant de som ble nevnt av Vonn selv var fysioterapeuten Matt Lucas. Han lovet å stille med kinesiotape og annet som kunne hjelpe den skadeplagede alpinisten å restituere.

– Det frister veldig, skrev hun.

Brukeren Bobby Johnson skrev at han gjerne ville, men om stjernen sa nei, hadde han hunden sin i backup. Det viste det seg at Vonn, som tidligere var kjæreste med Tiger Woods, også hadde.

Tidligere har hun forklart hvorfor hun har tatt med seg hunden til Pyeongchang.

– Det er ekstremt ensomt på reise siden jeg ble alene. Jeg hadde my fritid på kveldene, og å være på et hotellrom er ofte ekstremt vanskelig, sa hun.

– Så jeg fikk Lucy til å reise overalt med meg. Jeg lurte på om jeg skulle ta henne med hit, fordi det var en lang reise, men hun er alltid med meg, så jeg fant ut at jeg trengte henne til den viktigste konkurransen.

Legende
33-åringen fikk også en melding fra Team USAs OL-lag, der de skrev at hun var: «The right Vonn for me».

Ikke så rart. Hun har OL-gull i utfor og -bronse i Super-G fra Vancouver i 2010. Vonn gikk glipp av Sotsji 2014 med skade.

Alpinstjernen er tross skadeproblemene tidenes mestvinnende kvinnelige alpinist, og med 81 verdenscupseirer er hun bare fire bak Ingemar Stenmark totalt. I OL er hun blant de store favorittene i fartsdisiplinene.

Alpinøvelsene i OL er sålangt blitt rammet hardt av værtrøbbelet i Pyeongchang. Vonn skal først i aksjon i kvinnenes Super-G , som etter planen går lørdag 17. februar.