IRRITERT: Her slår Ingvild Flugstad Østberg ut med armene etter at Justyna Kowalczyk hindret henne i kvinnenes kvartfinale i OL.
IRRITERT: Her slår Ingvild Flugstad Østberg ut med armene etter at Justyna Kowalczyk hindret henne i kvinnenes kvartfinale i OL. Foto: Åserud, Lise

Østberg og kowalzcyk i ordkrig:

– Jeg krever en unnskyldning

Ingvild Flugstad Østberg fikk en kort sprintkonkurranse etter trøbbel med polske Justyna Kowalczyk. Nå ønsker begge en unnskyldning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingvild Flugstad Østberg var en av medaljekandidatene på forhånd, men 27-åringen var et stykke unna edelt metall i tirsdagens OL-sprint.

Den norske løperen lå an til avansement fra kvartfinalen på vei inn på stadion med Justyna Kowalczyk i rygg. Polakken så ut til å ha bedre gli og skar inn foran Østberg som mistet mye fart.

Det samme gjorde Kowalczyk og hendelsen kostet begge løperne en semifinaleplass. I ettertid har både polakken og den norske løperen krevd en unnskyldning.

– Det er jo ikke greit det hun gjør der. Når hun kommer over skiene mine og jeg mister all fart, men jeg holder på å komme meg til en semi for det, så jeg syntes det er synd. Jeg skjønner at ting skjer i sprint, men det hadde gagnet begge hvis det ikke hadde skjedd, sa Flugstad Østberg etter løpet.

Polske Kowalczyk har derimot en litt annen tilnærming til saken. 35-åringen mener at det er Østberg som skylder en unnskyldning:

– Jeg syntes at det var Ingvild som gjorde feil. Hvis hun krever en unnskyldning, så gjør i hvert fall jeg det. Hun burde si det til meg, sa en skråsikker Kowalczyk til svenske Aftonbladet etter hendelsen.

Hva syntes du om at Kowalczyk krever en beklagelse?

– Såpass? Da må jeg kanskje se klippet en gang til. Jeg klarer ikke skjønne hva jeg skulle gjort annerledes for jeg ser henne ikke før hun var over skiene mine, sa en forfjamset Flugstad Østborg når hun ble konfrontert med polakkens uttalelser.