Tidligere Premier League-spiller legger opp etter kraniebruddet

Ryan Mason kommer ikke tilbake på fotballbanen. Det er klart et drøyt år etter den dramatiske hendelsen mot Chelsea i Premier League.

Se video av situasjonen fra januar 2017 i vinduet øverst!

Den engelske fotballklubben Hull bekrefter på sine hjemmesider tirsdag at Ryan Mason legger opp med umiddelbar virkning.

26-åringen pådro seg kraniebrudd da han i januar i fjor kolliderte med Chelsea-kaptein Gary Cahill i en hodeduell i en Premier League-kamp.

Nå har den tidligere Tottenham-spilleren altså bestemt at han ikke kommer til å fortsette forsøket på å returnere til fotballbanen.

– Det er med dyp sorg at klubben må offentliggjøre at Ryan Mason, som et resultat av hodeskaden som ble påført ham 22. januar 2017, vil avslutte sin fotballkarriere med umiddelbar effekt. Ryan har søkt råd fra flere nevrologer og nervokirurger over hele verden, som alle har anbefalt at en retur til fotball ikke er å anbefale, skriver den nåværende Championship-klubben.

Mason var Hulls rekordsignering da han ble hentet fra Tottenham sommeren 2016 for drøyt 130 millioner kroner, men fikk altså kun en halv sesong til som fotballspiller etter at overgangen var et faktum.

– Ryan ønsker å takke alle i klubben som har hjulpet ham til å komme tilbake til dette punktet, og formidler en takk for all støtte og medlidenhet de siste tolv månedene, skriver de.

TV 2s kommentator: – Aldri opplevd noe mer guffent på jobb
TV 2s Premier League-ekspert- og kommentator Simen Stamsø Møller var selv til stede på Stamford Bridge da hendelsen fant sted. Der og da var det svært uklart hvilket skadeomfang midtbanespilleren hadde pådratt seg, og først dagen etter fikk man opplysninger om at Hull-spilleren hadde snakket om situasjonen.

– Jeg har aldri opplevd noe mer guffent på jobb. Man så da han lå der etterpå at han var veldig redd. Dette er sikkert også en vond dag for Gary Cahill, som var uheldig og forårsaket skaden, sier Stamsø Møller når nyheten om at Mason legger opp blir kjent.

Hylles på Twitter av motstanderklubb
Flere Premier League-klubber melder seg på med hyllest av Mason etter tirsdagens nyhet. Blant dem er Stoke, som Mason scoret sitt første Hull-mål for i en ligacupkamp i september.

– Det er ikke ofte vi ser tilbake på mål vi slipper inn, men dette var litt av et treff. Vi ønsker deg alt bra for fremtiden, Ryan Mason, skriver de sammen med en GIF av den vakre fulltrefferen.

I tillegg skriver eks-klubben Tottenham den enkle beskjeden «Always. #OneofOurOwn», sammen med en hyllestvideo som viser den noen av den Tottenham-oppvokste spillerens vakre scoringer i hans tid i klubben.