Det var natt til 29. desember i fjor at en svensk kvinne meldte fra til politiet om at hun var angrepet av flere menn i Malmø.

Kvinnen fortalte at hun var blitt voldtatt, og politiet bekreftet at de startet etterforskning av grov voldtekt.

Ifølge Aftonbladet har politiet nå stanset etterforskningen av saken. Årsaken er at kvinnen har innrømmet at hun løy i sin forklaring om hendelsen.

– Kvinnen har medgitt at hun har gitt usanne og feilaktige opplysninger til politiet. Kvinnen har nå fortalt at hun ikke ble utsatt for en voldtekt på det aktuelle tidspunktet, sier aktor Lena Körner i en pressemelding.

Etter at kvinnen hadde meldt fra til politiet om at hun var blitt voldtatt, ble store politistyrker sendt ut til det angivelige åstedet. Et større område ble også sperret av. Den tekniske etterforskningen og forhør av vitner har ikke samsvart med kvinnens forklaring.

Hendelsen kom i etterkant av flere tilfeller hvor kvinner i Malmø var blitt utsatt for overfall og gruppevoldtekter. Lena Körner er også etterforskningsleder i tre av disse tilfellene, men sier ingen er pågrepet i sakene ennå.

Tidligere i desember gikk politiet i byen ut og advarte kvinner mot å gå alene i mørket.

– Vi advarer ikke mot å være ute, men du bør tenke deg om og kanskje ikke gå alene sent om kvelden, men heller gå med andre eller ta en taxi, sa Anders Nilsson, leder av etterforskningsavdelingen i Malmø-politiet.

Bakgrunn: