Kritisk til sprø is: – Jeg tenkte at det kom til å skje

De tre nordmennene var samstemte etter nedturen: isen bidro til uhellene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble et antiklimaks av de sjeldne da, først, Allan Dahl Johansson falt før han hadde gått én runde, og når Sverre Lunde Pedersen like etter mistet en sannsynlig medalje i samme sving på tirsdagens 1500-meter.

Etter løpet var det store spørsmålet hva som hadde skjedd.

Det kunne ingen av de svare på, men alle tre var enige i at isen må ta sin del av skylden.

– Isen sprekker

– Skøyten glapp. Jeg vet ikke hva som skjedde. Isen var sprø, så plutselig føyk bare skøyten av gårde, sa Dahl Johansson like etter mareritt-debuten.

Sindre Henriksen fikk den utakknemlige oppgaven med å gå i paret like etter, men 25-åringen ble ikke overrasket da han så lagkompisen skli av isen.

– Det var sykt kjipt å se. Jeg kunne bare gi ham et lite klapp på skulderen, men jeg måtte nullstille og tenke på mitt eget løp. Men jeg visste at isen kom til å være sprø. Jo lenger etter prepareringen, jo sprøere. Og det var nesten mer sprøtt enn jeg hadde forventet, sa Henriksen til TV 2 og flere norske media like etter løpet.

– Jeg tenkte at det kom til å skje. Vi må kanskje øve mer på sånn is. Vi har vært litt ute og kjøre på sånn is tidligere. Men om det er så sprøtt at folk sliter med å gå på skøyter, så burde de kanskje tenkt på å legge inn en ekstra vanning om de ikke klarer å lage isen bedre. Den sprekker, fortsatte han.

– Man må nesten være heldig med trekningen

Henriksen ble beste norske med en mer enn godkjent 7.plass i sin første OL-øvelse, men kunne, om resonnementet til nordmennene holder vann, havnet enda lenger oppe på resultatlistene om han hadde gått tidligere.

– Isen er rekordrask, men den er vanskelig å gå på. Man må nesten være heldig i trekningen. De beste gikk jo rett etter vanning. Men sånn er det, sa han.

For Lunde Pedersen, som lå an til en sølvmedalje da han nesten gikk i isen, var det ekstra surt.

– Isen er veldig bra og alt det der, men den blir preget når det går så mange par på den i så høy fart, sa han.

– Bidro isen til at det gikk som det gikk?

– Det er lett å si nå i etterkant at isen bidro til det, men det blir i alle fall ikke noe bedre dess senere man går.