Portrettene, som er malt av Kehinde Wiley og Amy Sherald, skal henge i nasjonalgalleriet i Washington sammen med portrettene av andre presidentpar, skriver Reuters.

Wiley og Sherald er de første afroamerikanske malerne som er valgt til å gjøre denne ærefulle jobben.

Presidentparet var både rørt og begeistret over portrettene. Obama spøkte og sa at han takket Sharald for å ha fått fram «skjønnheten, intelligensen, sjarmen og sexyheten til kvinnen han elsker».

Se Obama-parets reaksjoner øverst i saken.

På sosiale medier er det mange som berømmer maleriene.

Men mange klarer ikke skjule hverken skuffelse, sjokk eller vantro. Mange mener Spesielt Michelle Obama ikke ligner på seg selv i det hele tatt.

– Beklager. Jeg klarer ikke la være å si det. Ikke for å være respektløs mot kunsterne, men dette er de styggeste portrettene jeg har sett!!!, skriver en bruker som kaller seg Poetwoagun.

– Er dette en spøk?, spør opptil flere andre twitterbrukere.

Kunstkritiker i New York Times, Holland Cotter, skriver i sin anmeldelse at han liker portrettet av Obama, men at han er skuffet over Michelle-portrettet. Han skriver blant annet at fokuset synes å være på kjolen hennes.

– Jeg håpet på et modigere bilde av den sterke kvinnen jeg oppfatter at den tidligere førstedamen er, skrev Cotter i anmeldelsen i avisen.