– I kveld er Stamford Bridge Edens hage

Det ble til slutt en svært komfortabel kveld for Antonio Contes menn.

– I kveld er Stamford Bridge Edens hage

Det ble til slutt en svært komfortabel kveld for Antonio Contes menn.

Hazard-show da Chelsea valset over west brom:

– I kveld er Stamford Bridge Edens hage

Det ble til slutt en svært komfortabel kveld for Antonio Contes menn.

Chelsea - West Bromwich Albion 3-0

Et hardt presset Chelsea, med to stygge tap på de to siste kampene, var avhengig av en seier for å holde følge med de andre topplagene i Premier League.

Om Antonio Conte var en presset man før oppgjøret, var Alan Pardew en «dead man walking». For med én seier på de siste 24 forsøkene lå West Bromwich Albion desidert sist i Premier League før kampen på Stamford Bridge. Pardew fikk ingen enklere jobb med å redde laget fra nedrykk.

Med Eden Hazard i lekehumør var seieren aldri truet for de kongeblå. Det endte til slutt 3-0.

– Dette var klasseforskjell. En litt treg start, men ellers var det veldig bra for Chelseas del. En kjempegjennomføring, og Giroud kan vise seg å bli en fantastisk signering, oppsummerte Simen Stamsø Møller etter kampen.

Den største klasseforskjellen på lagene var den lille magikeren Eden Hazard. Han leverte en praktkamp på Stamford Bridge og var en lykkelig mann etter kampslutt.

– Dette var en veldig god respons etter de to siste kampene våre. Jeg elsket begge målene jeg gjorde, og noen ganger skyter jeg heller ikke nok. Jeg og Olivier har ikke spilt så mye sammen, men jeg føler vi har begynt et godt samarbeid. Han er en meget god spiller, sa tomålsscoreren etter kampen.

Antonio Conte hadde fått mye kritikk før kampen. Noen mente sågar at italieneren burde si takk for seg.

– I kveld handlet alt om å få med seg poengene, spesielt for selvtilliten vår. Det var en veldig viktig seier og en god sådan. Vi spilte oss fint opp igjen utover kampen og dominerte til tider stort. Nå kommer det viktige kamper for oss fremover, så jeg er fornøyd med denne, fortalte en lettet Antonio Conte etter 3-0 seieren.

– Skulle vært straffe

Daniel Sturridge var tilbake på banen mot sin gamle klubb Chelsea, men spissen måtte forlate banen bare to minutter ut i oppgjøret. Engelskmannen tok seg til låret og gikk rett i garderoben.

Like etter at Jay Rodriguez erstattet Sturridge havnet WBA-angriperen i en straffesituasjon. 28-åringen fikk ballen innenfor 16-meteren og avsluttet til side for mål. I etterkant av skuddet ble han tydelig sparket ned av Cesc Fabregas, men dommer Lee Mason lot være å blåse.

– Dette ser vi gang på gang, dommere blåser ikke når spilleren får avslutte angrepet. Det der skal være straffe, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad skråsikkert.

West Bromwich Albion ble spilt bare lenger og lenger tilbake i banen, og hadde svært lite å komme med offensivt de første 25 minuttene av kampen.

– Det er kun et par kjemperedninger av Ben Foster som holder bortelaget inne i kampen nå.

En stygg takling fra Craig Dawson på Davide Zappacosta kom også i fokus, hvor kampleder Mason igjen lot fløyta ligge.

– Et soleklart rødt kort mener jeg, sa en opprørt Simen Stamsø Møller i pausen.

Lekker Hazard-scoring

Chelsea styrte det som var av banespill og fikk til slutt lønn for strevet. En råsterk Eden Hazard fikk dratt seg fri og spilt en leken vegg med Olivier Giroud. Den lille flikken fra franskmannen var perfekt og Hazard kunne, upresset, sette ballen forbi Foster i WBA-målet.

– Det er en glimrende scoring. Dette kan være scoringen som gir Antonio Conte litt pusterom fremover, sa en ekstatisk Wikestad etter Chelseas ledermål.

Hjemmelaget hadde svært god kontroll gjennom hele første omgang og gikk inn til pause med en ettmålsledelse.

– En veldig delt første omgang. West Brom var ganske ålreite det første kvarteret og skapte et par farligheter. Så tok Chelsea over og var solide, sa Trevor Morley i TV 2s pausestudio.

Morata-comeback og Hazard-dobbel

Halvveis ut i andre omgang skulle Chelsea få seg en gledelig overraskelse. Stamford Bridge reiste seg da Álvaro Morata gjorde sin inntreden og erstattet en god Olivier Giroud. Det er få uker siden Antonio Conte antydet at spanjolen kunne være ferdig for sesongen, men 25-åringen meldte selv før kampen at han var klar.

Sekunder etter at spissens comeback lå ballen på nytt i nettet bak Ben Foster. Denne gangen var Victor Moses sist på ballen etter fremspill fra Cesc Fabregas, via et WBA-bein.

– Hva i alle dager skal du gjøre nå Alan Pardew. Én seier på de siste 24 kampene. Det ser bekmørkt ut for øyeblikket.

Et resignert West Bromwich hadde lite å stille opp med da Eden Hazard, etter pasning fra Álvaro Morata, dro seg inn i banen og banket inn 3-0 med feil fot. En oppvisning i verdensklasse fra den lille belgieren, og en assist for Morata i comebacket på Stamford Bridge.

– For en maktdemonstrasjon. I kveld er Stamford Bridge Edens hage, sa en målløs Kasper Wikestad etter klassescoringen.

Etter 3-0-seieren får en presset Antonio Conte et lite pusterom inn mot et tøft kampprogram, med dobbelkamp i Champions League, bortekamp mot både Manchester City og Manchester United.