Slåtten sjettemann i kulekjøring etter fall i superfinalen

Vinjar Slåtten kom bakpå i landingen etter første hopp og fikk løpet ødelagt da han kjørte for OL-medalje i kulekjøring mandag. Han endte på 6. plass.

PÅ SJETTEPLASS: Vinjar Slåtten imponerte. Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Vossingen overtraff alle forventninger på sin vei til superfinalen mandag. Han imponerte da han tok seg videre fra kvalifisering, første og annen finaleomgang.

Han satset friskt i jakten på det som ville vært en sensasjonell medalje, men var nedpå etter sitt luftige første hopp, brukte lang tid på å få igjen balansen og var uten sjanse til å hevde seg i superfinalen.

Det ble bare 33,61 poeng for finaleløpet, og Slåtten var tydelig skuffet da han kom i mål. Tidligere mandag hadde han fått 77,49, 79,18 og 78,87 poeng for sine tre nedfarter i OL-bakken.

Imponerte

Slåtten kjørte ut i den første kvalifiseringsomgangen fredag, da de ti første finaleplassene ble fordelt. Mandag viste han seg fra en helt annen side da de 20 gjenværende løperne konkurrerte om ytterligere ti finaleplasser.

Slåtten var nest best i den andre kvalifiseringsomgangen. I første finaleomgang var han nummer åtte og tok seg greit inn blant de 12 som gikk videre til neste omgang.

Der trodde nok de fleste at eventyret ville slutte for løperen med en 10.-plass som sin suverent beste verdenscupplassering denne sesongen, men han tok en tidlig ledelse og gikk til superfinale som femtemann.

Slåtten satset friskt som 2. startende i finalen, men fikk løpet ødelagt tidlig. Dermed måtte han nøye seg med å se på mens de øvrige kjempet om medaljene.

Canadisk gull

Mikaël Kingsbury fra Canada sikret gullet med en imponerende nedfart som ble belønnet med 86,63 poeng. Det ble australsk sølv til Matt Graham og japansk bronse til Daichi Hara.

Bronsen gikk på 82,19 poeng, så Slåtten måtte overgått seg selv for å komme på pallen. Hans beste poengsum for dagen ville gitt fjerdeplass i finalen.