Styrtet småfly ligger på 60-70 meters dyp

Leif Jarle Stamnes (79) fra Tromsø og Einar Halvorsen (63) fra Langhus omkom i flyulykken i Svolvær søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser politiet mandag ettermiddag.

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med folk som kan ha sett noe i forkant eller underveis i hendelsesforløpet. Ulykken skjedde like etter at flyet fra Tromsø flyklubb tok av fra Svolvær lufthavn klokken 20.30 søndag.

Strandsøk

Politiet håper de kan begynne hevingen av småflyet tirsdag eller onsdag. Flyhavarikommisjonen har sendt to inspektører til Svolvær for å bistå i arbeidet etter småflystyrten søndag kveld, der to personer omkom.

I alt 21 mann fra politiet og Sivilforsvaret søkte etter vrakdeler mandag. Lofotposten sier at søket foregår i fjæra og aktuelle områder rundt flyplassen.

– Vi håper å bli ferdig før det blir mørkt i kveld. Vitner blir avhørt fortløpende. Vi snakker med dem som kan ha sett flyet og med pårørende om de omkomne. Det er altfor tidlig å si noe om årsaken til ulykken, sa politistasjonssjef Ketil Finstad-Steira i Svolvær på en improvisert pressekonferanse i 13-tiden mandag.

Ligger på 60–70 meter

Finstad-Steira sier til NTB at de mener vraket ligger på 60 til 70 meters dyp rundt 200 til 300 meter fra land.

Finstad-Steira håper de kan få hevet vraket i løpet av tirsdag eller onsdag. Det er meldt fint vær i leteområdet fremover, og ifølge politiet bør det være greie forhold for å få opp vraket. Spørsmålet om når det kan heves avhenger av hvor utstyret kan hentes fra. Finstad-Steira regner med at de vil ha klarlagt det i løpet av mandag ettermiddag.

Stengte flyplassen

Svolvær lufthavn holdt stengt for dagens to første avganger mandag.

Det var tårnet på flyplassen som varslet om ulykken, som skjedde rett etter at et Piper småfly hadde tatt av for å returnere til Tromsø. Flyplassens båt fant de to forulykkede i sjøen.

Flyplassjef Bjørn Opsahl sier til NRK at flyplassen holdes stengt for å ta vare på de ansatte.

– Av hensyn til dem som var på jobb, har vi valgt å stenge for de to første avgangene. Vi må følge opp dem som har vært i innsats, og de har en del sterke inntrykk å bearbeide, forklarer han.

(©NTB/TV 2)