Pass på! Her blir det storm

Det blir både en våt og vindfull uke flere steder i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For Sør- og Østlandet har det siste døgnet vært ganske så snøfylt.

Tirsdag blir det en liten pause i det voldsomme været, før lavtrykket tar bedre grep, og leverer en ny nedbørsmengde på onsdag.

– Fronten natt til onsdag er det definitivt Vestlandet som får merke best. Her kan det komme rundt 20-30 mm nedbør, og stiv kuling i løpet av ettermiddagen og kvelden. Selve nedbøren er ikke så ille, men vinden vil ødelegge, forteller meteorolog ved StormGeo, Mariann Aabrekk til TV 2.

Storm langs Vestlandskysten

Snøgrensen vil ligge på rundt 200-300 meter, og nedbøren vil avta i løpet av ettermiddagen.

Østlandet vil bare merke litt av denne fronten, og slipper derfor unna med noen få byger og en ellers tilskyet dag. Videre nordover fra Stat og Dovre blir det opphold og sol.

Men selv om nedbøren avtar i løpet av onsdagen kommer det en ny, og større byge på torsdag.

– Denne er det hakket mer futt i. Den vil gi kraftigere vind, og da snakker vi storm langs Vestlandskysten. Den vil gi mer nedbør, og i løpet av døgnet vil det komme rundt 50 mm på Vestlandet og vest i Agder, sier Aabrekk.

Kan føre til glatte veier

Dette vil også merkes i fjellet og på Østlandet. Her bør man også være obs på glatte veier.

– Torsdagen kan by på utfordringer, for det ser ut som om temperaturen er på vei opp et lite hakk. Nå har vi store områder med snødekte veier, så dersom det kommer mye nedbør og vind kan det bli veldig glatt.

Aabrekk tipser alle reisende sør for Stat og Dovre om å følge med på fjelloverganger og fly. For de i nord blir det stort sett opphold. Til helga vil det bli opphold store deler av landet, men det vil komme nedbør over Vestlandet, Trøndelag og Nordland.

– Det blir et veldig tydelig skille mellom Vest og Øst. Hvor vått og hvor mye vind det blir for de i vest er litt for tidlig å si.