Kritisk til OL-arrangørene: – Det er uforsvarlig å kjøre

Til tross for sterk vind i Pyeongchang, ble slopestylefinalen satt i gang. Det vekker sterke reaksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De første OL-dagene har vært preget av kraftig vind og flere utsettelser. Nattens slopestylefinale i snowboard ble utsatt i over én time, men ifølge landslagssjef Per Iver Grimsrud burde den ikke startet.

– Det burde ikke vært kjørt i det hele tatt. Jeg synes det er uforsvarlig. De faller som fluer her. Jeg krysser fingrene for at ingen blir skadet, sier Grimsrud til TV 2.

Silje Norendal var bare én av fem utøvere som kom seg ned uten å være i bakken av de 25 utøverne som kjørte første runnet.

Ifølge Grimsrud ønsket ikke Norendal å starte, og at hun måtte velge «plan C» og kjøre et mindre krevende run. Kongsberg-jenta endte til slutt på den sure fjerdeplassen.

Eurosports ekspert Helene Olafsen var også kritisk under sending.

– Det er ikke forsvarlig i det hele tatt, for å være ærlig. Jentene som kommer forbi her er lei seg, og dette representerer ikke den kvinnelige snowboardkjøringen og progresjonen den har hatt de siste årene, sier hun.

Grimsrud sier til TV 2 at alternativet fort hadde vært å avlyse konkurransen.

– Det var litt delte meninger. Jeg mente det ikke burde vært kjørt, mens andre mente det var greit og at det var verre i går. Arrangøren kjenner litt på presset og kan ikke flytte. Det var enten å kjøre eller å avlyse.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) fikk en rekke spørsmål fra salen om værforholdene og utøvernes sikkerhet på hovedpressesenteret mandag.

– Det viktigste for oss, alltid, er utøvernes sikkerhet. Men det er Det internasjonale forbundet som må svare på når de bør avlyse. Det er de som kjenner idretten sin best. Så dere må nesten spørre de, var svaret.