gullfavoritten om hopplegendens ville liv:

– Plutselig skjer det noe med meg og

Norges store gullfavoritt hadde legenden Roger Ruud som trener da hun var ung. Selv visste hun ikke hvem treneren var.

Se TV-stua på TV2.no!

Toten har fostret flere hoppere i ypperste verdensklasse, men verken Kenneth Gangnes eller Roger Ruud har klart å vinne OL-gull.

Mandag jakter Maren Lundby sitt første gull. Og det med et solid favorittstempel.

– Er det på tide med en ny hopplegende fra Toten nå?

– Ja, det er absolutt på tide. Jeg vet ikke hvor mange år siden det er siden han (Ruud, jou. anm) var på topp, sier Lundby til TV 2.

Ruud, som vant ni individuelle verdenscuprenn i løpet av 80-tallet, har faktisk trent Lundby tidligere. Den gamle storhopperen er for øvrig gjest i mandagens TV-stua på tv2.no.

– Han trente meg litt da jeg var yngre. Jeg visste ikke hvem han var. Han var en vanlig fyr for meg. I ettertid har jeg skjønt at han var litt mer, sier Lundby.

Ruud har også vært innblandet i flere utenomsportslige eskapader.

– Jeg er kanskje litt roligere på andre områder, men hvem vet. Plutselig skjer det noe med meg og, sier Lundby med et smil.

Lundby har vært i strålende slag denne sesongen. 23-åringen vant seks verdenscuprenn på rad i desember og januar. Totalt står hopperen med syv seirer og tre andreplasser i inneværende sesong. Det gir naturlig nok et solid favorittstempel foran mandagens renn.

Men oppladningen kunne likevel vært bedre. Etter et kanonhopp på 111 meter på søndagens trening, mistet Lundby balansen like etter nedslaget. Verdenscuplederen gikk over ende, men kom heldigvis fra uhellet uten alvorlige konsekvenser.

– Maren har vært til sjekk og alt virker greit. Et lite slag i hofta setter sjelden ut en totning, og vi tror at dette prakteksemplaret av folkeslaget tåler dette minst like bra som de andre, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til VG.

2014 var første OL der hopp for kvinner var på programmet. Den gang endte Lundby på åttendeplass.

Følg hopprennet i vårt livesenter. Rennstart er kl. 13.50.