Magisk salah-scoring da liverpool vant igjen:

– Bare se og nyt

En oppskriftsmessig seier til Liverpool borte mot Southampton, men det var et kunstmål som stjal alt av overskrifter.

Se kunstmålet i vinduet over!

Southampton - Liverpool 0-2

Seks hjemmekamper uten seier var fasit for Southampton før Liverpool kom til St. Mary`s søndag kveld.

Med Roberto Firmino og Mohamed Salah i festhumør, ble det til slutt en forholdsvis enkel 2-0 seier for Merseyside-laget.

En effektiv kontring og sikker avslutning fra Firmino startet ballet, før Mohamed Salah avsluttet et ellevilt angrep og gjorde sitt 22. ligamål denne sesongen.

– Briljant. Verdensklasse. De kontrollerte inn den seieren Liverpool. Nå er jeg bekymret for hva som venter for Southampton for dette var ikke bra, oppsummerte Brede Hangeland etter kampen.

Syv kamper uten seier og nå under streken er fasiten etter nok et tap for «Saints».

– En moden forestilling av guttene. Vi skulle kanskje ønsket å gjøre det litt bedre, men vi scoret to fantastiske mål og spilte til tider godt. Vi fortjente seier, holdt nullen og ingen skader. Så og si perfekt, sa en meget fornøyd Jürgen Klopp.

Drømmescoring

Liverpool fikk nøyaktig den starten de ønsket før start. En rask kontring endte opp hos Mohamed Salah som fant Roberto Firmino. Brasilianeren hadde ingen problemer med å sende det, for kvelden, oransje kledde bortelaget.

– Veldig effektiv fotball, beskrev Simen Stamsø Møller i TV 2s pausestudio.

På det tidspunktet så det ut til å bli en tung kveld for Southampton, men hjemmelaget hadde langt i fra gitt opp. De presset Liverpool tilbake i banen, og skapte flere store sjanser som ble reddet godt av Loris Karius, som stod en god omgang.

– Jeg er glad for å holde nullen. Det er ikke min fortjeneste at vi klarte det, hele laget var med på å gjøre det enklere for meg, sa det nye førstevalget etter sin fjerde «clean sheet»

En dårlig omgang av laget fra Merseyside ble raskt glemt da de rullet opp et kunststykke av en scoring. Joel Matip fant Mohamed Salah i mellomrommet, egypteren spilte vegg med Firmino som fant igjen Salah med en vakker hælflikk. I avslutningsøyeblikket var 25-åringen sikker som alltid og satt med det sitt 22. mål for sesongen.

– Har du sett for et mål av Liverpool. Bare se og nyt. Klasse, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

– Tydelig resignert

En rotete start på andre omgang var preget av et Liverpool-lag som virket ganske fornøyd med resultatet de hadde og våget ikke å skyve mye av mannskapet fremover i banen.

Southampton hadde store vanskeligheter med å skape noe som helst på et litt «shaky» bortelag, og fikk aldri satt Karius skikkelig på prøve. Liverpool viste ved flere anledninger at man ikke kan gi de tre stjernene foran i banen rom, for det vil bli brukt godt. Kun en meget god redning av Alex McCarthy hindret Roberto Firmino fra å bli to målscorer halvveis ut i omgangen.

– Det er noe dødt med Southampton, tydelig at de nærmest har resignert. Går ikke i press og er veldig passive, sa en smålig oppgitt Brede Hangeland med 15 minutter igjen.

En sluttspurt kom det heller aldri fra en skuffende hjemmelag, og når St. Mary´s nærmest var tømt med ti minutter igjen, var det en symbolsk avslutning på kampen. Et lag tappet for energi og selvtillit som går en fryktelig tung tid i møte, og som nå ligger plassert under nedrykksstreken.

Lik TV 2 Sporten på Facebook