BOM, BOM OG BOM: Luis Suárez klarte ikke å overliste Vicente Guaita i Getafe-buret. Foto: AFP PHOTO / Josep LAGO
BOM, BOM OG BOM: Luis Suárez klarte ikke å overliste Vicente Guaita i Getafe-buret. Foto: AFP PHOTO / Josep LAGO

Barcelona snublet på hjemmebane

Barca-stjernene klarte ikke å score hjemme mot Getafe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona - Getafe 0-0

Katalanerne skuffet hjemmefansen da Getafe forsvarte seg heroisk på Camp Nou. For første gang i årets La Liga-sesong måtte Barcelona gå målløse av banen.

Og for første gang siden 2012 hadde de ikke et skudd på mål i første omgang i en La Liga-kamp på hjemmebane.

I andre omgang hadde serielederen seks skudd på mål, men klarte likevel ikke å få ballen over streken.

Getafe-keeper Vicente Guaita leverte en praktkamp og sikret poenget for gjestene. 0-0 betyr at det nå er syv poeng ned til formsterke Atlético Madrid. Barcelona står nå med to uavgjorte kamper på rad.

Getafe ligger på tiendeplass etter 23 spilte kamper.

Slik var kampen
Det tok tid før ting begynte å skje på Camp Nou. Etter en halvtimes spill fikk Lionel Messi muligheten til å sende vertene i føringen, men Getafe-forsvarer Damian Suárez fikk kastet seg frem og stoppet argentineren i siste liten.

Det var ikke mye bortelaget klarte å skape i den første omgangen, men et balltap fra Philippe Coutinho gjorde at Ángel kunne utfordre debutantstopperen Yerry Mina. Spissen fikk avlsuttet, men Mina fikk en tå på ballen, og forsøket gikk til side for mål.

Like før pause banket Luis Suárez ballen i mål via stolpen, men uruguayaneren ble korrekt avvinket for offside. Dermed gikk lagene til pause på 0-0.

Mer action etter hvilen
Etter hvilen åpnet kampen seg mer opp. Barcelona skapte flere sjanser ved både Suárez og Coutinho, men også Getafe yppet seg. Shibasaki prøvde seg med en helfrekk variant fra distanse da ter Stegen var langt ute fra mål, men forsøket gikk like utenfor. Kort tid senere vartet Antunes opp med en knallhard volley, men heller ikke den traff mellom stengene.

Med 15 minutter igjen å spille fikk Mina en mulighet med hodet etter et presist Coutinho-frispark, men headingen gikk rett på Guaita. Kun minuttet senere fikk stoppergiganten en ny sjanse, men dette hodestøtet gikk like utenfor.

Lionel Messi begynte også å kvikne til i sluttminuttene. Guaita måtte ut i full strekk for å stoppe argentinerens skuddforsøk etter 80 minutter. På overtid fikk Suárez en siste gigantsjanse til å avgjøre, men nok en gang var Guaita i det umulige hjørnet. Helt på tampen kunne Antunes ha avgjort det hele, men ter Stegen reddet langskuddet. Dermed endte det 0-0.

Slik stilte lagene:

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Mina, Digne, Alba; Rakitic, Busquets, Coutinho; Messi, Suárez, Alcácer.

Getafe: Guaita; Suárez, Gonzalez, Dakonam, Antunes; Fajr, Arambarri; Portillo, Shibasaki, Ndiaye; Ángel.