Vil sette punktum for Bjørndalen-debatten

Erlend Bjøntegaard bestemte seg for å stilne kritikerne med «en Krüger» i OL-debuten.

Det var tvil og strid om han i det hele tatt skulle til OL på bekostning av legenden Ole Einar Bjørndalen. Men inspirert av Simen Hegstad Krüger, ble Erlend Bjøntegaard overraskende beste nordmann på skiskyttersprinten.

– Ja, hvis søren fikk jeg med meg hva Krüger gjorde tidligere i dag. Vi satt og så på rennet, og jeg ble faktisk veldig inspirert av å se hvor bra han gikk på ski. Det var så kraftfullt at jeg tenkte at sånn ville jeg også gå på ski. Jeg var i alle fall beste skiskytter på ski i dag.

Se Sportsnyhetene: Bjøntegaard den store overraskelsen da stjernene skuffet

Punktum for Bjørndalen

Han er også dønn ærlig på at han føler en femteplass i OL-debuten er et klart svar på tiltale til de som mente Bjørndalen burde ha vært der i hans sted.

– Jeg tror vi kan sette et endelig punktum for akkurat det. Det er min første OL-distanse, og jeg får femteplass. Jeg sliter faktisk litt ennå med å ta det inn over meg, sier han med et kontant smil.

For også i langrennstid var Bjøntegaard best av nordmennene. Det har aldri skjedd før.

– Jeg synes det er gøy at jeg henter så mye ut på en så viktig konkurranse. Det er jeg veldig fornøyd med.

Han ante ikke at han skjøt om gullet på siste stående. Men tror ikke det hadde gjort noen stor forskjell uansett.

– Jeg er litt glad, litt skuffa, og litt forbanna. Men jeg tror jeg kommer til å være mest glad etterhvert.

Red, White and blue🇳🇴🇺🇸 #180grab #letthegamesbegin

Et innlegg delt av Erlend Ø. Bjøntegaard (@erlendbjont)

Skolegutt

Selv om han ikke er yngst, så er han den minst rutinerte på laget. Og yngstemann Johannes Thingnes Bø, klarer ikke å dy seg med litt mobbing.

– Han gleder seg veldig over å være i OL, og jeg har sett det på han at han synes det er litt stort. Han kjørte en selfie på åpningsseremonien med Shaun White, eller hva han heter. Så Erlend har vært litt skolegutt her, ler Thingnes Bø.

Før han legger på litt skryt.

– Da er det desto mer imponerende at han legger vekk OL når han står på start sjøl og gjør sitt nest beste løp noen sinne.

Han er enig i at Bjørndalen-debatten nå bør begraves.

– Erlend er jo best av de med to strafferunder. Han er jo bare en bom fra å vinne. Det er bra.

– Jokeridrett

Tarjei Bø mener det ikke er uvanlig at resultatlistene i OL ser litt annerledes ut.

– Skiskyting er en idrett som er en jokeridrett. Vi skal være glad vi har seks løp her, så vi andre har nok av muligheter til å revansjere oss. Jeg tror vi alle fire er veldig revansjesugne, sier Tarjei Bø.

Etter Bjøntegaards første liggende ble det også i TV 2s OL-satsing TV-stua brukt referanser til overraskelsesgullet til Simen Hegstad Krüger tidligere på dagen.

– Hvis Hegstad Krüger og Erlend Bjøntegaard blir olympisk mester samme dag, da får både aviskommentatorer i VG, norske skuespillere og en haug av folk et alvorlig forklaringsproblem. Han Anders Baasmo Christiansen er ikke like høy i hatten i dag, sa Marius Skjelbæk like etter Bjøntegaards første skyting.

Også Johan Kaggestad, som har sett mer idrett enn de fleste i sitt liv, lot seg rive med at Bjøntegaards prestasjon til da i løpet.

– Hvis de to vinner gull på samme dag, blir det omtrent som da Jesus begynte å gå på vannet.

Om det blir vanntråkking på Bjøntegaard på jaktstarten får vi svaret på i morgen.