Nok en marerittkamp for Mourinho på St. James` Park

Newcastle hadde matchvinnere i begge ender da de tok tre livsviktige poeng mot Manchester United.

Nok en marerittkamp for Mourinho på St. James` Park

Newcastle hadde matchvinnere i begge ender da de tok tre livsviktige poeng mot Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sjansesløseriet i vinduet over!

Newcastle - Manchester United 1-0

Jose Mourinho hadde fortsatt til gode å vinne på St. James Park` før søndagens møte med Newcastle.

Matt Ritchie var med på å forlenge den grusomme statistikken da han ble den eneste målscoreren i kampen. En sikker avslutning 20 minutter før slutt var nok til å sikre 1-0 seieren for Newcastle.

– Usedvanlig viktige poeng for hjemmelaget, klatrer på tabellen og får med seg en meget god følelse, oppsummerte Jan Henrik Børslid i Tv 2s studio etter kampen.

– De løp som dyr og det er et veldig stort kompliment. Jeg tror de følte at de måtte ha poengene. Det bar det eneste de tenkte på, så jeg beundrer innsatsen, sa Jose Mourinho etter kampen.

Keeperhelt

Newcastle, som før denne runden var under streken, hadde et enormt press på skuldrene før søndagens møte med Manchester United.

Det viste seg at en keeperdebutant skulle bli en av de store heltene denne ettermiddagen

Slovakiske Martin Dubravka vartet opp med den ene klasseredningen etter den andre og ble hyllet av både eksperter og fans etter kampen.

– Han spilte kjempebra. Helt syke redninger. Veldig gøy, kom det fra tidligere toppkeeper Erik Thorstvedt.

– Han gjorde det fantastisk og ga stor selvtillit til laget. Han hjalp hele laget og hele laget hjalp han, sa en meget fornøyd Rafa Benitez.

Omdiskutert situasjon

Det var en innholdsrik første omgang med to keepere i hovedrollen og det var David de Gea som skulle vise seg fram først.

På et knallhardt skudd fra Jonjo Shelvey var spanjolen lynraskt oppe med høyre armen og reddet ut til corner. Debutanten i Newcastle-målet, Martin Dubravka, ville ikke være noe dårligere og reddet mesterlig forsøket fra Anthony Martial alene mot keeper.

– Det der er en feberredning av slovaken. Dubravka er allerede en favoritt blant Newcastle-fansen, uttalte Endre Olav Osnes etter situasjonen.

Lagene forsette å følge hverandre og da Dwight Gayle gikk ned minutter før pause trodde de fleste på St. James` Park at kampleder Craig Pawson skulle peke på straffespark. Det gjorde derimot ikke briten, til store protester fra spillere og fans.

– Det der er et soleklart straffespark, sa TV 2s ekspert Simen Stamsø Møller i pausen.

Annulert scoring – så smalt det motsatt

Manchester United gikk tøft ut etter pause og presset hjemmelaget tilbake i banen. Få minutter ut i omgangen fikk Romelu Lukaku et mål annullert, en avgjørelse som også så ut til å være riktig av Pawson.

Nysigneringen Alexis Sanchez ble spilt flott igjennom av Lukaku, rundet keeper, men klarte ikke å sette ballen i mål. Nølte et sekund for mye og når avslutningen først kom var en heroisk Florian Lejeune i veien.

Da Uniteds angripere ikke klarte å sette sjansene, var Matt Ritchie og Newcastle mer effektive. Et frispark, som kommer etter av bortelagets midtstopper (!) Chris Smalling, bøydes inn i feltet og ballen havnet i føttene til Ritchie. 28-åringen gjorde ingen feil og sendte St. James` Park til himmels.

– Det er ingen som plukker opp løpet til Ritchie, og det er iskaldt som bare det, sa TV 2s kommentator etter at ledermålet var et faktum.

Manchester United la inn en sluttspurt og fikk en kjempesjanse kvarteret før slutt da hjemmelagets forsvar reddet to skudd på streken. Begge skuddene undertegnet av Anthony Martial, men en heroisk forsvarsjobb hindret utligning.

Bortelaget fortsatte å presse på og spilte seg til flere farligheter, men det var ikke nok. De tre poengene ble igjen i Newcastle og Mourinhos forferdelig statistikk mot de svarte og hvite fortsetter.