Norsk skuffelse i slopestylefinalen

17 år gamle Redmond Gerard fra USA tok OL-gullet i slopestylefinalen. Forhåndsfavoritt Marcus Kleveland var langt nede etter sjetteplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marcus Kleveland var det store norske håpet før slopestylefinalen i OL og den store gullfavoritten etter X Games-seieren i slopestyle i Aspen i januar, men det ble en skuffende sjetteplass for 18-åringen.

– Det er jævlig kjipt. Det var vanskelig med vind i dag, men jeg hadde en grei trening og trodde det skulle gå bra. Jeg landet der jeg skulle, men det gjorde jeg ikke i finalen, sier Kleveland til TV Norge.

– Det er veldig tungt. Jeg hadde sett frem til dette og lande runnet og være glad på egne vegne. Det er jeg ikke nå, sier han.

Redmond Gerard fra USA vant OL-gullet med 87.16, mens Maxence Parrot fra Canada tok sølvet. Parrot fikk selskap av landsmannen Mark McMorris på den siste pallplassen.

Ståle Sandbech ble beste nordmann på fjerdeplass. Torgrim Bergrem ble nummer åtte, mens Mons Røisland skadet seg like før finalen i Pyeongchang og sto over.

– Det var tungt. Jeg dreit meg ikke helt ut, for jeg landet et run og fikk vist meg litt frem på TV. Jeg skulle gjort det renere og lagt til en overraskelse på siste hoppet, sier Sandbech til TV Norge.

Ståle Sandbecks fantastiske run nummer to gjorde at han lå på andreplass før det hele skulle avgjøres. Bare Mark McMorris fra Canada hadde en bedre poengsum. Bæringen klarte ikke å forbedre poengsummen i det siste runnet og måtte bite negler i bunnen av bakken da de siste runnene gikk.

Poengsummen til McMorris på 85.20 var det som måtte slås i det siste runnet, og Redmond Gerard fra USA klinte til med 87.16 og tok over ledelsen. Samtidig skjøv amerikaneren Sandbech ned på bronseplass. McMorris kjørte sitt siste run, men klarte ikke å svare på Gerards superrun.

I stedet avsluttet landsmannen Maxence Parrot kruttsterkt og tok sølvet, og dermed måtte McMorris ta til takke med bronsemedaljen.

Torgeir Bergrem så lenge ut til å levere en strålende sisterun, men 26-åringen feilet i landingen på siste hoppet og ble nummer åtte i det som kunne vært et medaljerun.

Mons Røisland var kvalifisert for finalen, men pådro seg en skade like før første run og måtte trekke seg.