Må ut i omspill om semifinale etter ny smell

Det norske laget i mixed double curling tapte siste grunnspillkamp i OL mot Kina 3-9. Dermed venter tiebreak om semifinaleplass.

TAP MOT KINA: Det norske laget i mixed double curling. Foto: Timo Jaakonaho

Ettersom Norge, Kina og Sveits alle endte på fire seirer og tre tap i grunnspillet, møter Norge sveitserne eller kineserne til omspill om den fjerde og siste semifinaleplassen.

Canada topper tabellen etter seks seirer og ett tap (mot Norge), mens OAR (russiske utøvere) står med 5-2 etter seier over Sveits i siste kamp.

Den norske duoen Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien rotet bort sin første «matchball» da det overraskende ble 3-10-tap mot allerede utslåtte USA i lørdagens sjette kamp. Dermed trengte de seier over kineserne for å sikre semifinalebillett.

I det tilfellet ville også Sveits automatisk ha gått videre sammen med Norge, Canada og OAR.

Slik skulle det imidlertid ikke gå. Det norske curlingparet ledet 2-1 etter tre omganger, men ble deretter hardt straffet for en dårlig omgang der kineserne vant 3-0 og tok ledelsen i kampen 4-2.

I femte omgang reduserte Norge ledelsen, men Nedregotten og Skaslien klarte aldri å skaffe seg ordentlig grep om den svært viktige kampen.

Kineserne spilte svært sterkt i den sjette omgangen, Nedregotten misset med siste stein, og Ba Dexin og Wang Rui kunne dermed kontrollere inn en imponerende 5-0-seier i omgangen.

Dermed valgte Nedregotten og Skaslien å gi opp seiershåpet og takket for kampen.