UTE AV OL: Mons Røisland. Foto: Kin Cheung
UTE AV OL: Mons Røisland. Foto: Kin Cheung

OL over for Røisland etter brudd i brystbeinet

Mons Røisland mistet OL-finalen etter et stygt fall. Nå ryker også big air-konkurransen.

Mons Røisland falt like før OL-finalen i slopestyle og ble fraktet til sykehus.

– Mons falt relativt stygt og ble fraktet til sykehus sammen med fysioterapeuten sin. Mons er undersøkt av en et traumeteam på sykehuset, og heldigvis er det ingen indre skader, sier fysioterapeut i forbundet, Bjørn Fossan, til TV 2.

– Men så har de mistanke om at det kan være et brudd i skulderbladet. Vi må avvente røntgenundersøkelsen for å vite sikkert, om en times tid.

Og undersøkelser noen timer senere underbygget mistanken om brudd. I et innlegg på Instagram forklarer Røisland at skulderbladet er brutt og at et leddbånd i skulderen er røket. Han har også lagt ut bilder av skaden, som viser at skulderbeinet stikker opp ved skulderpartiet.

– Jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Jeg hadde det så gøy på trening i dag morges frem til jeg hadde det tyngste fallet i livet mitt. Brystbeinet mitt brøt og jeg har revet et bånd i skulderen min som gjør at beinet stikker ut av skulderen min på den måten som det gjør. Jeg skal opereres en eller gang i kveld. Med et tungt hjerte er OL over for meg, skriver Røisland.

21-åringens forfall gjorde at Norge hadde tre deltakere i nattens finale.

Røisland tok seg videre til finale med fjerdeplass i sitt heat i kvalifiseringen.

Marcus Kleveland, Ståle Sandbech og Torgeir Bergrem kjørte finalen, men skuffet. Sancbechs fjerdeplass var den beste plasseringen for Norge.